Чандраян-3 може да влезе в историята като първата, която каца

...
Чандраян-3 може да влезе в историята като първата, която каца
Коментари Харесай

Гледайте на живо кацането на индийския Чандраян-3 на Луната

Чандраян-3 може да влезе в историята като първата, която каца на южния полюс на Луната. Ако всичко върви добре, Индия може да бъде едвам третата страна, която ще има меко кацане на Луната, съобщи.

Последните няколко минути от кацането на Chandrayaan-3, или „ 15-те минути на смут “, ще бъдат от решаващо значение за решаването дали задачата е сполучлива или не. Но през тези 15 минути спускаемият модул Vikram ще бъде ръководен от програмата, вградена в неговите компютри, вместо пилотиран отдалечено. Разбира се, контролерите на задачата в ISTRAC ще го следят от близко, само че цялата интервенция ще бъде обработвана в действително време от системите на галактическия транспортен съд.

Това е по този начин, тъй като изпращането или приемането на радиосигнал от Луната лишава към две секунди. Това може да значи закъснение от цели четири секунди при реагиране на незабавен сюжет, което би било прекалено много. Като се има поради това, най-хубавият способ би бил самостоятелните системи на галактическия транспортен съд да се оправят със обстановката.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР