Challenger Прага 2, полуфиналДимитър Кузманов – Лоренцо Джиустино 6-7(4) 6-4

...
Challenger Прага 2, полуфиналДимитър Кузманов – Лоренцо Джиустино 6-7(4) 6-4
Коментари Харесай

Кузманов не успя да стигне до финала на Чалънджъра в Прага


Challenger Прага 2, полуфинал
Димитър Кузманов – Лоренцо Джиустино 6-7(4) 6-4 2-6


Димитър Кузманов бе близо, само че не съумя да си обезпечи място на финала на Чалънджър шампионата в Прага. Българинът отстъпи с 6-7(4) 6-4 2-6 на Лоренцо Джиустино.

Мико записа три победи по време на конкуренцията и си обезпечи завръщане в топ 200. В първи кръг той преодоля международния №132 Нуно Борхес в поредни сетове.

Днес втората ни ракета се бори в продължение на близо три часа и имаше шансове за победа, само че не съумя да се наложи над съперника си. В откриващата част той се измъкна от 0-40 при 1-2 и поведе с пробив за 5-4, само че не съумя да затвори сета на собствен начален удар и след това го загуби в тайбрек.

Във втората бе подложен в позицията на догонващ след първите четири точки, само че записа рибрейк и стабилизира представянето си в своите подавания, с цел да материализира още първия си сетбол при 5-4.

Сценарият съвсем се повтори и в решаващата част. Отново изостана с ранен брейк, след което поведе с 40-15 от посрещане, само че този път трябваше да изчака до идващия сервис гейм на противника си, с цел да изравни.

Джиустино обаче не загуби нито един гейм до края, въпреки всеки един от тях да бе оспорван.

Световният №223 победи Мариус Копил в първи кръг, а на четвъртфиналите преодоля и сънародника си Федерико Гайо, който е 183-и в ранглистата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР