Чалгата, която от години убедено прониква на всички нива в

...
Чалгата, която от години убедено прониква на всички нива в
Коментари Харесай

Чалга по националните телевизии за Нова година! Речта на Радев ще е между сръбски и роден попфолк

Чалгата, която от години уверено прониква на всички равнища в страната и обществото ни, за следващ път завладява и новогодишната нощ по двете частни национални малките екрани. Това излиза наяве от стратегиите, които те разпространиха, прецизира " Флагман ".

 

Първите часове на 2024-а Нова тв счита са запълни със сръбски турбо фолк – концерт на Лепа Брена и Драгана Миркович, а bTV ще миксира речта на президента с шоу на звезди на родната телевизия " Планета ".

 

" Животът ми е попфолк "  ще пеят в нощта на 31 декември против 1 януари и двете ни огромни частни малките екрани. Открай време те пускат еднотипни стратегии, които опълчват една на друга в битка за фенове, няма да създадат изключение и в празничната нощ.

Както цялостен сезон оферират избор сред " Фермата "  и " Игри на волята ", а по-късно – сред турски и български сериал, по този начин и в този момент феновете, в случай че решат да ги гледат, ще могат да избират вариация, само че не вид стратегия. В случая изборът е сред сръбска и българска чалга.

 

Нова телевизия пуска концерта на Лепа Брена и Драгана Миркович, който двете звезди на турбо фолка направиха в София в края на ноември. Тогава Петя Дикова излъчи в „ Тази събота и неделя ” по bTV дълго и напоително изявление с Брена, което беше подготвила в два разновидността – скъсен и повсеместен.

 

Кратката версия беше пусната тъкмо преди концерта, а дългата – през уикенда след него. Сега пък Нова телевизия счита да пусне и самия концерт и то като черешка на тортата на новогодишната си стратегия. Шоуто ще стартира тъкмо след среднощ дружно с гърменето на шампанското и фойерверките и след речта на президента.

 

Това, че Нова ще залепи Лепа Брена за президента, надалеч не е най-оригиналното решение в стратегиите на родните малките екрани тази година. Конкурентите й от bTV са още по-креативни. Те ще вклинят честитката на Румен Радев вътре в концерта на най-кръшните български фолк звезди.

Речта е планувана за лъчение 5 минути преди среднощ, а преди нея и след нея ще върви концерт на звездите на телевизия " Планета ”.

 

Това значи, че bTV ще смеси президента с лекия род, в който се изявяват звезди като Преслава, Галена, Фики Стораро, Анелия, а при по-голям шанс може да се окаже, че в шоуто са намерили място дори национални любимци като Азис и Софи Маринова. След финала на въпросния концерт равнището ще вдигне певицата на народа Ивана.

 

Извън тези меко казано истински до прекаленост решения двете частни малките екрани залагат на обичайни за програмата си хрумвания като празничен концерт на „ Гласът на България ” по bTV и особено издание на „ С Рачков всичко е допустимо ” по Нова.

 

На този декор Българска национална телевизия е избрала традиционализма с постоянната си „ Щръклица ” – този път е „ Балканска ”. Пред Лепа Брена и телевизия „ Планета ” това наподобява напряко като висок жанр в изкуството. Шоуто ще бъде отдадено на балканската тематика, ще включва освен български реализатори, само че и звезди от Северна Македония, Сърбия и Гърция – надлежно Наум Петрески, Бобан Здравкович и Аристос.

 

Освен тях вземат участие Любо Нейков, Руслан Мъйнов, Албена Михова, Мая Бежанска, Филип Аврамов, Тео Елмазов, Николина Чакърдъкова с щерка си Мария, Гуна Иванова, Славка Калчева, Деси Добрева, Ивана, Илия Луков, Петя Панева, оркестър „ Канарите “ и други

 

След това програмата ще мине към родната поп музика с Васил Найденов, Богдана Карадочева, Георги Христов, Нели Рангелова, Тони Димитрова, Мими Иванова и Развигор Попов, Веселин Маринов, Миро, Любо Киров, Графа, Михаела Филева и други

 

С сходно шоу предходната година Българска национална телевизия стана най-гледаната телевизия през празничната нощ. При тази слаба конкуренция от страна на частните канали най-вероятно ще повтори триумфа си.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР