Лъвиците се завърнаха след поражение на Световното първенство - и разочароваха чакащите фенове, като направиха частен изход на летището

...
Чакащите фенове носеха знаци и се събраха на летището, за
Коментари Харесай

Чакащите фенове носеха знаци и се събраха на летището, за да поздравят вицешампионите на Световното първенство, с надежди, породени, когато чантите на отбора бяха прекаран през залата за пристигащи на Терминал 3.

Коментаторът на BBC и бивш играч Алекс Скот също беше забелязан да върви през летището, но самият отбор не се виждаше никъде.

Изображение: Английски фенове чакат пристигането от женския отбор на Англия на лондонското летище Хийтроу Уигман: „Можем да се гордеем със себе си“

Отборът загуби с 1-0 на препълнения стадион „Австралия“ в Сидни и не успя да повтори успеха си на Евро 2022.

Това беше първият голям международен трофей на Испания – и първото конкурентно поражение на Англия под ръководството на мениджъра Сарина Вигманин от две години.

Какво предстои за отбора?

Отборът ще се прегрупира след това месец за първото си участие в новосъздадената Лига на нациите на УЕФА за жени - като първият им мач срещу Шотландия ще се проведе на стадион ъф Лайт в Съндърланд на 22 септември.

Финалът на лигата ще определи кое европейско нациите се класират за турнира по футбол за жени на Олимпиадата в Париж през 2024 г., като победителите и подгласниците се класират за игрите.

Как реагира светът

Лигата на нациите и завръщането на Висшата лига за жени следното месец ще предостави ранен шанс да се види дали има скок на обществения интерес към играта на жените от Световната купа.

Интересът към Лъвиците не е намалял въпреки загубата им на финала.

Хиляди се събраха, за да подпишат петиция, призоваваща Nike да направи реплика на късата панталонка на Мери Ърпс.

Вратарят на Англия беше избран за най-добрия вратар на турнира и спаси дузпа на финала, а Google Trends установи, че онлайн търсенето на фланелката й е нараснало с 257% за седмица.

Повече от 73 000 души са подписали петиция, след като производителят не е включил екипа й в своята селекция от реплики на фланелки, отпечатани с имената на полеви играчи .

Nike казаха, че ще преосмислят подхода си в бъдеще.

Прочетете повече:
Ръководителят на ФА се извини, след като целуна играч по устните
Анализ: Лъвиците могат да превърнат скръбта в трамплин за успех

Премиерът и принцът на Уелс, който е президент на Футболната асоциация, бяха критикувани, че не отлетяха до Австралия, за да видят отбора да играе на финала.< /p>

Министър каза, че Риши Сунак „много би се радвал да е бил там“, но е твърде зает, за да отиде.

Министърът на образованието Клеър Коутиньо каза пред Sky News, че е имало достатъчно представители на високо ниво в мач, тъй като и външният министър, и министърът на спорта бяха на трибуните.

„Знам, че министър-председателят би се радвал да е там, но той също има огромно количество работа за вършене“, г-жа Коутиньо каза.

Тя отрече г-н Сунак да отиде, ако беше мъжкият отбор, като каза, че „графикът му е толкова натоварен“.

Премиерът каза, че е гледал мача в местния пъб в Нортхълъртън и похвали Лъвиците, че са оставили „невероятен набор от спомени“ и са вдъхновили „цяло поколение младежи“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР