Чакали се появиха в Морската градина в Бургас. Дивите животни

...
Чакали се появиха в Морската градина в Бургас. Дивите животни
Коментари Харесай

Чакали се появиха в Морската градина в Бургас

Чакали се появиха в Морската градина в Бургас. Дивите животни са видяни от инцидентни минувачи в късните часове, а фотоси бяха публикувани в обществените мрежи.

" В 12:00 часа вечерта, тъй като аз спортувам малко по-късничко, тогава имам свободно време, идвах с колелото и бях с първенец, минах от тук и чакала ми пресече пътя. Понеже доста постоянно виждам чакали в гората и го познах. Спрях колелото и потеглих да го пъдя в храстите и съумях да го фотографирам. Той избяга на някъде. Забелязал съм, че по пътя към Сарафово има десетки чакали, те се чуват и да вият, само че за първи път ги засичам в Морската градина. Българска национална телевизия: Това тормози ли ви? - Абсолютно не, те са доста плашливи, не съм чувал чакал да е нападнал човек - нито в гората, нито в градска среда " - това описа пред екипа ни Георги Каридов от Бургас.



Причината за появяването на чакали в Морската градина е доста положителният хабитат за развиването им.

" Чакалът е инвазивен тип. До преди 100-на година е бил забелязван доста рядко - единствено в най-южните елементи на черноморското крайбрежие. През последните години популацията набъбна ужасно доста, в това число навлезе и в Централна Европа. През 2011 година беше видян и във Виенската гора, в Австрия, в Унгария го има, в Румъния в задоволително огромно количество. България е страната в Югоизточна Европа с най-голяма популация на чакал ", изясни Невен Каравасилев, началник на ловно-рибарското съдружие " Лебед " - Бургас.



фотоси: Георги Каридов

Според него, чакали се виждат в Морската градина от към 3-4 години, само че по-специално към крайните квартали на града, към солниците и Атанасовското езеро. Хората би трябвало да бъдат спокойни, защото чакалите не атакуват човек.

Вижте повече в директното включване на Давид Сукнаров


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР