Чака се думата на Русия. ОПЕК+ няма нищо противСъединените щати,

...
Чака се думата на Русия. ОПЕК+ няма нищо противСъединените щати,
Коментари Харесай

Реакцията на Русия на тавана на цените на петрола може да взриви целия световен пазар

Чака се думата на Русия. ОПЕК+ няма нищо срещу

Съединените щати, Европейският съюз и Групата на седемте, известна още като G7, най-сетне се споразумяха за " ценовия таван " за съветския нефт - от 5 декември този таван е избран на 60 $ за барел и нито цент по-висок (въпреки че има повече от задоволително „ дупки “ в този таван: и за Индия, и за Япония, и за Съединени американски щати, и даже за редица европейски страни, а за „ преходния интервал “ с дълготрайност 90 дни – въобще за всички, само че както се споделя, „ това е друго “).

Тук беше значимо да се покаже " кой е шефът на пазара " - по този начин те демонстрираха по какъв начин могат. Тъй като приказваме за цени в долари, ясно е, че тази стъпка е подхваната в полза на Съединени американски щати и по-точно на Джо Байдън и неговия либерален „ екип “, които се надяват по този метод да преформатират световния (и националния) ) пазар за „ черно злато “, който съвсем половин век беше в основата на световната „ империя на $ “ (или по-скоро петродолара) и над който Белият дом губи надзор.

Това се показва на първо място във обстоятелството, че от ден на ден контракти за доставка на нефт се подписват не в долари, а в други валути, а това води до пресъхването на океана от „ книжен ” нефт, в който продължава да се върти в действителност гигантска доларова маса.. Ако тя там „ загине “, цялата „ екосистема “ на международните финанси и надлежно международната стопанска система е застрашена от заличаване. Курсът на хомеопатична терапия, постановен от Белия дом от 1 април (продажба на до един милион барела „ черно злато “ дневно от стратегическите запаси на САЩ), оказа помощ малко за ограничение на покачването на цените на силата и общата инфлация в Съединени американски щати, само че до 1 декември самите тези ресурси са намалели с повече от 200 милиона барела, или повече от една трета.

При настоящи цени от порядъка на $80-85 за барел нефт това значи " дупка " от $16-17 милиарда Изглежда дреболия, защото Министерството на финансите и Федералният запас на Съединени американски щати могат да извадят доста по-големи суми от своя „ магьоснически цилиндър “ съвсем всеки миг и да жонглират с тях, както си желаят.

Но казусът тук е, че същинският нефт, за разлика от „ електронните пари “, не се трансферира на вярното място посредством интернет посредством натискане на бутони на клавиатурата на компютъра - това е много дълъг и трудоемък развой, който изисква както работни ръце, по този начин и нужното съоръжение, танкери, в това число в действителност самия петрол. И то не кой да е, а от строго избрани сортове. Следователно Съединени американски щати в действителност се нуждаят от „ междинни “ сортове нефт, които в този момент на практика не се създават на тяхна територия. Само тези, които се изнасят главно от Русия.

Следователно „ таванът на цените “ има за цел не толкоз да „ накаже “ страната ни, едвам подтиква физическия рандеман на „ черно злато “, най-вече в този сегмент. Изглежда, че Съединените щати и техните съдружници изхождат от това - и информацията за цялостен флот от петролни танкери, закупени неотдавна от " незнайни или фиктивни вложители " на обща стойност съвсем 60 милиарда $ (за да се сътвори усещането, че Москва стои зад това, еквивалентът се показва и в рубли - към 1 трилион рубли) единствено удостоверява тази версия - че даже в случай че Русия откаже да продава непосредствено петрола си на страни вносителки, които одобряват " таван на цените " (което неведнъж е декларирано на всички равнища, чак до президент Путин), тя ще бъде принудена да го продава на други консуматори - да вземем за пример същите тези Индия или Китай - с огромни отстъпки и в по-големи размери от преди, което ще увеличи предлагането и общата плътност на пазара, т.е. зе затормози растежа на цените, както това стана вследствие на «зърнената сделка».

Тук обаче доста зависеше от позицията на ОПЕК+. На онлайн срещата на върха на тази организация, извършена на 4 декември, страните участнички потвърдиха, че няма да усилват квотите за произвеждане на нефт, които бяха понижени още през октомври (формално с 2 милиона, действително с 1,2 милиона барела на ден). И в случай че в този момент Русия в действителност вкара - най-малко краткотрайно, за същите 90 дни или малко повече - освен възбрана за директни продажби, само че и ограничавания върху реекспорта на своя нефт за страни, които са приели американския " таван на цените " ", то обстановката на международния пазар на нефт и петролни артикули може просто да " се взриви "

И тогава за Съединените щати ще бъде мното по-трудно да съумеят да върнат цените на петрола към днешните, в сравнение с да върнат Украйна в границите от 1991 година Какво да се прави, „ на война като на война “, а сегашната фронтова линия в спора сред Русия и „ алианса на демокрациите “ минава, наред с други неща, около енергийната инфраструктура. И от това по какъв начин ще отговори Руската федерация на западния «таван на цените», в забележителна степен зависи по-нататъшното развиване на събитията в границите на прехода към многополярен свят.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР