Чаените листа идват от растението Camellia sinensis. От тях може

...
Чаените листа идват от растението Camellia sinensis. От тях може
Коментари Харесай

Зелен чай за здрава и гъста коса

Чаените листа идват от растението Camellia sinensis. От тях може да се получи зелен, черен, бял или оолонг чай - това зависи по какъв начин са обработени.

Зеленият чай се прави от пресни чаени листа, които се изсушават и излагат на слънце. Така се предотвратява окисляването и ферментацията, което води до отличителния усет на зеления чай.

Ползи от зеления чай

Зеленият чай е богат на антиоксиданти. Повечето от антиоксидантите в зеления чай идват от съединения, известни като флавоноли, изключително тип, прочут като катехини. Най-изобилният и мощен катехин в зеления чай е епигалокатехин галат, който е обвързван с понижен риск от сърдечни болести и някои типове рак.

Зелен чай за здрава коса

Благодарение на богатото си наличие на антиоксиданти, зеленият чай и неговите екстракти се употребяват и за други цели. Той е превъзходен при попречване на косопад и възстановяване на здравето на косата. Косопадър се среща постоянно както при мъже, по този начин и при дами.

Причините за това са разнообразни и могат да бъдат неправилна диета, стрес, автоимунни болести и хормонални промени. 50% от мъжете и 25% от дамите на възраст над 50 години ще изпитат до някаква степен косопад, обвързван с хормоните. Два хормона, тестостерон и дихидротестостерон, могат да понижат етапа на напредък на косата и да усилят косопада. В изследване мишки, които са получили локално лекуване с богат на EGCG зелен чай, са имали доста по-малко косопад от тези, които не са получили лекуване. Намалява се загубата на коса, която е провокирана от тестостерон, и се забавя телогенната фаза, което води до рухване на косата.

Друго изследване с присъединяване на 15 чивека откривателите разкрили, че потреблението на добавки, които съдържат дестилат от зелен чай в продължение на 12 седмици, покачва притока на кръв към кожата и доставянето на О2. Растежът на косата значително е обвързван с доставката на О2 и хранителни субстанции към кожата. Пиенето на зелен чай може да усили снабдяването на скалпа с тези хранителни субстанции и да усъвършенства растежа на косата ви.

Начини да употребявате зелен чай за косата си

Много артикули за коса включват зеления чай, като съществена съставна част. Може да употребявате шампоан, съдържащ дестилат от зелен чай. Нанесете по-голямата част от шампоана върху корените и да масажирате добре скалпа. Може да употребявате еликсир със зелен чай или маска за коса върху върховете на косата. Следвайте инструкциите и оставете да подейства.

Домашна маска за коса включва 1-2 пакетчета зелен чай добавени към вряща вода. Оставете ги да се наквасен за 5 минути. След като изстине, нанесете течността върху косата си в края на рутината за измиване на косата. Пийте 1-2 чаши (240-480 ml) зелен чай дневно, с цел да осигурите на тялото си добър източник на антиоксиданти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР