Чадър над Мартин Божанов-Нотариуса няма и няма и как да

...
Чадър над Мартин Божанов-Нотариуса няма и няма и как да
Коментари Харесай

Невена Зартова канена в Семейството на Пепи Еврото

Чадър над Мартин Божанов-Нотариуса няма и няма и по какъв начин да е имало, тъй като всеки един акт на прокуратура предстои на обжалване и проверка от по-горна инстанция - в тази ситуация Софийска градска прокуратура.

Това съобщи ръководителят на Софийска районна прокуратура в оставка  на краткотрайната парламентарна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към Нотариуса.

Тя уточни, че е извадила всички преписки и досъдебни производства, водени против Нотариуса, само че всички те са били преди 2020 година - преди самата Зартова да заеме поста административен началник на СРП. " Да се търси лична отговорност към мен и че персонално аз съм осъществявала чадър над Нотариуса, не дава отговор на истината и не е правилно ", отхвърли Зартова.

Нито една от 20-те преписки и досъдебно производства не е била разпределяна от предходни административни ръководители в СРП.

Тя изясни, че оставката ѝ не е обвързвана с убийството на Нотариуса и направените разкрития . още след публично пред медиите от изпълняващия функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов, а по-късно почнала да получава напълно неофициални и неофициални оферти за оставка от нейни сътрудници. Зартова намерила логиката, че в случай че си подаде оставката незабавно, щяла да се признае за отговорна още в първите дисциплинарни нарушавания.

Тя не е намерила и претекстовете на арбитър Цариградска за какво, както и за какво не желае да седне с нея на една маса.

Стана ясно, че Божанов е участвал на прием на Софийската районна прокуратура. Невена Зартова посочи още, че Нотариуса не е участвал съответно на банкети на СРП , само че е бил в същия ресторант, в който се е провеждало тържеството, защото мястото е било огромно и не е било затворено единствено за районната прокуратура. В разговор с сътрудници е имало съмнение кой го е поканил, само че отхвърли да назове съответно име, тъй като това било единствено съмнение.

Зартова добави, че и преди Иван Гешев да е бил основен прокрур е съществувал профилиран отдел " Дела с публичен интерес " в СРП.

Зартова уточни, че не познава и не е виждала гръцките предприемачи Йоаким Каламарис и Анастасиос Дикос.

Невена Зартова от медиите схванала, че я упрекват, че делото, което се води в СРП против Петьо Еврото е манипулирано. Нито едно от тези изказвания не дава отговор на истината, увери още тя.

Стана ясно и че е била поканена да се причисли към кръга на Петьо Петров - Еврото, само че отказала. Кръгът се наричал " Семейството " .

Зартова загатна и че знае име на собствен сътрудник, само че го научила в всекидневен диалог и затова не може да го показа. Това може да направи в границите на съответно наказателно произвеждане.

Бившата заместничка Куцкова добави, че е виждала двамата два пъти в Софийската районна прокуратура. Иначе е разпитвала Божанов през 2022 година, февруари или март, в качеството му на очевидец по досъдебно произвеждане, на което е била прокурор. " Това са били моите срещи с тези господа и двете лица съм ги виждала и на етажа на управлението на СРП ".
 Съдия Цариградска: Кой ме заплашва и кой желае аз да мълча?
Съдия Цариградска: Кой ме заплашва и кой желае аз да мълча?

Обвини шефката на СРП в оставка за чадъра над Нотариуса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР