Carlsberg прекъсна всички връзки с руския си бизнес и отказва

...
Carlsberg прекъсна всички връзки с руския си бизнес и отказва
Коментари Харесай

Carlsberg казва, че Москва е откраднала руския й бизнес

Carlsberg прекъсна всички връзки с съветския си бизнес и отхвърля да подписа договорка с съветското държавно управление, която би направила изземването на активите от Москва да наподобява законно, сподели новият изпълнителен шеф на пивоварната във вторник.

Датската група се опитваше от предходната година да продаде дъщерното си сдружение Baltika в Русия, следвайки стъпките на доста други западни компании, напуснали страната след нахлуването й в Украйна.

Въпреки това, откакто Carlsberg разгласи през юни, че е намерил покупател за бизнеса, съветският президент Владимир Путин подреди краткотрайно изземване на каузи на Carlsberg в локалната пивоварна през идващия месец.

„ Няма метод да заобиколим обстоятелството, че са откраднали бизнеса ни в Русия и ние няма да им помогнем да създадат това да наподобява законно “, сподели Джейкъб Ааруп-Андерсен, който пое поста основен изпълнителен шеф през септември.

Carlsberg имаше осем пивоварни и към 8400 чиновници в Русия и взе 9,9 милиарда датски крони (1,41 милиарда долара) отписване на Baltika предходната година.

Ааруп-Андерсен сподели, че от лимитираните взаимоотношения с управлението на Балтика и съветските управляващи от юли насам, Карлсберг не е съумял да откри никакво задоволително решение на обстановката.

„ Няма да влизаме в договорка с съветското държавно управление, която по някакъв метод ги оправдава да поемат нашия бизнес нелегално “, сподели той по време на диалог с публицисти след тримесечния доклад за приходите на компанията.

По-рано този месец Carlsberg отмъсти, като приключи лицензионните съглашения за своите марки в Русия, които разрешиха на Baltika да създава, продава и продава всички артикули на Carlsberg в страната.

„ Когато тези лицензи изтекат с гратисния интервал, нямат право повече да създават нито един от нашите артикули. Разбира се, не мога да подсигурявам, че това ще се случи, само че това е нашето очакване “, сподели Ааруп-Андерсен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР