Bésame, mi amor“ е последната песен, която издадохме с VenZy.

...
Bésame, mi amor“ е последната песен, която издадохме с VenZy.
Коментари Харесай

Михаела Филева: В близко бъдеще ще издам EP на английски език

„ Bésame, mi amor “ е последната ария, която издадохме с VenZy. Тя е мотив да честваме нашата 10-та годишнина креативен и другарски. “

Това сподели в рубриката Euronews Music певицата Михаела Филева.

 
Ето какво още показа тя:
Малко след пандемията се видяхме с VenZy на обяд. Не се бяхме виждали от 1-2 години. По време на локдауна знаете, че не можехме да се виждаме с всички. И откакто към този момент се видяхме, си казахме, че през 2023г. ще се навършат от нашата първа обща ария - " Опасно близки ", която се трансформира в запазена марка за него и мен. Тя беше начало на неговия креативен път, той тази година прави 10г. на сцената, те се бележат от тази ария. Този план постави имената ни на картата на българската музика. И във връзка това си казахме какъв брой готино би било, в случай че можем да създадем отново нещо дружно, само че просто си го коментирахме в света на имагинерните хрумвания.
По-късно, когато започнах да работя по албума ми " 96 ", който излезе на скоро, си сложих задача в него да има ария с VenZy. И тя да бъде жест, подарък към VenZy. Да отпразнуваме по този начин " Опасно близки ", както и нашето другарство. Много неща сме споделили един с различен, през доста неща сме минали.
Михаела Филева, певица

Толкова съм щастлива, че, когато му изпратих демото той се възпламени, отговори ми - грубо, вършим го.

" Приключението 96 " е малко мини риалити за всички, които се вълнуват от мен и от музиката ми. Те могат да видят по какъв начин този албум е основан за 96 часа. С какъв брой доста обич, споделеност и труд е написан албумът.

В последните 4-5 години си приказваме за това да създадем подобен за писане на музика, който да не е за да осъществя музика отвън границите на България, и да я продава, както доста постоянно се случва в международен мащаб, а да я издаваме, да пишем музика за един актьор, в този случай това съм аз. Благодаря доста на Боян Бояджиев и Питър Остед, които бяха супервайзърите на лагера. Благодарение на тях имаше великански интернационалните имена в авторския колектив. Хора с които да споделяме вдъхновението беше ужасно учебно заведение. За наше огромно благополучие те също споделиха, че си потеглят с доста научени неща от българските екипи, които бяха в състав: Костантин Ангелов, Веселин Ценов - Algddim, Искрата, който е съавтор в " Besame mi amor ", и Иво, който беше звуков инженер.

Момичетата от Монте Мюзик - Йоана и Маги вложиха супер доста труд с цел да може всичко това да се случи. Благодаря, че постоянно са до мен и ми оказват помощ да сбъдвам фантазиите си, колкото и огромни да са те. Така се развиваме като екип, мен като актьор и, в случай че щеш българския пазар, тъй като доста беше потребно това отваряне на съзнанието. Възможността да твориш с доста повече хора, които творят на международната сцена . Как се написа музика доста дейно като време. Аз научих също, че вглъбяването в детайлите, което по принцип ми е хубаво качество, може да бъде видяно и от другата страна - нещо, което бави процеса.
Постфактум пишейки текстовете на български ми лиши няколко седмици с цел да напишем всичко. Това е мой персонален връх, а в това време дръзвам да настоявам, че това са най-хубавите песни, които съм писала до момента. Затова искахме да го заснемем, хората, които желаят да вършат музика да се вдъхновят и да видят, че е допустимо за 96 часа да се случи цялостен албум.
Михаела Филева, певица

Аз също нямах визия, че за това време ще напишем цялостен албум, а то се оказа, че за това време дори написахме албума и песни за едно EP, което в близко бъдеще също ще издам. То ще бъде единствено на британски , тъй като имаше страхотни песни, които са подобаващи за други пазари. Благодарение на супервайзърите на този лагер те най-вероятно ще стигнат до непознати пазари.

Не тичам от себе си и нещата, които ме вълнуват в това EP, общият знаменател на песните там сигурно отново е поп-музика, само че има забавни неща, които както в 96 ме преоткриват като реализатор и актьор.

" 96 " е първият ми албум, в който всяка една от песните ще има видео . Вярвам, че всяка една от песните в него има капацитета да бъде доста обичана на публиката и няма да ги лиша от правото те да имат своята визуализация.

Дара Екимова е безпределно надарена. Много я одобрявам. От 20 и... годишните ми е доста за образец. Ако аз бях на 15 сега, актьорът, който щеше да ми е за образец щеше да е тя. Има страхотна работна нравственос това момиче, нещо, което е несъмнено необичайност измежду сътрудниците на нейна възраст. Целеустремена е, знае какво желае, доста е готина като създател. Това беше повода да я поканя на този camp, с цел да запишем ария дружно.  Тази ария се споделя " Всичко е било за положително ". Много ми беше прелестно да работя с нея, поисквам й доста триумф, тъй като е тръгнала по пътеката на качествената музика й поисквам самообладание и религия, че по този начин ще се случат нещата и ще бъде част от маратона, освен от спринта.

В " 96 " имам още три дуета . Единият от тях е с Мария Илиева, с която растеейки съм си мечтала да имам дует. С нея също написахме ария - " Не чакай втори късмет " се споделя. С текста към песента ми оказа помощ Свилен Ноев от Остава. Много му благодаря. Той внесе може би капката зрялост от която имах потребност, с цел да може песента да звучи що се касае за Михаела Филева, толкоз и за Мария Илиева. Там също създатели са Лийтънс и Веселин Ценов - Algddim. Много готин дует, супер groovy звучене. Аранжимент на песента направи Борислав Бояджиев постфактум - след края на лагера. Получи се пъклен вдъхновяваща ария. Имам и един дует с Искрата - той се споделя " Ти гониш ". Леко блус, леко фънки парче. Той беше създател на песента на лагера, постфактум си казахме какъв брой ще е готино да я създадем като дует. Той доста я хареса още до момента в който бяхме в Пролеша, селцето в което се случи лагера. Имаше и 7 независими песни, които се случиха в този албум, всяка една от тях ще има своето видео.

В персонален проект мога да кажа, че беше предизвикателна година , тъй като си сложих доста високи цели, чието реализиране малко ми разконцентрира салдото сред времето за работа и времето за мен. В никакъв случай задачите не желая да бъдат по-ниски, само че сигурно ще намирам повече време и за околните ми хора и отмора. За това какво се е случило и достижения - прекомерно суетно ми е сама да изброявам като актьор моите неща, тъй че дано хората, които ме наблюдават да го кажат.

За 2024г. си поисквам здраве, същото поисквам и на Вас и на феновете и на слушателите на Euronews Bulgaria, както и на моята музика. За да си слагаме по-високи цели, с цел да се любуваме на всичко, което ни се получава, природата, пътуванията, приключенията здравето е главното нужно нещо, а всичко останало ще си го сбъднем.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР