БЗНС няма място при синовете на ДС, заяви още Лъчезар

...
БЗНС няма място при синовете на ДС, заяви още Лъчезар
Коментари Харесай

Синът на убития от комунистите поет Георги Заркин: Не искам извинения от наследници на убийци

БЗНС няма място при синовете на Държавна сигурност, съобщи още Лъчезар Заркин
Лъчезар Заркин, наследник на убития от комунистите в Пазарджишкия затвор стихотворец и земеделец Георги Заркин популяризира намерено писмо до претендента за кмет на София Васил Терзиев.

Реакцията му е провокирана от медийните разкрития, че Терзиев е правоприемник кърваво червен жанр, а компаниите, които бележат бизнес триумфа му, са свързани с лица от някогашната Държавна сигурност. Заркин е засегнат и от обстоятелството, че Български земеделски народен съюз - организацията, която е дала хиляди жертви поради демократичните си правила и убеждения, през днешния ден е част от обединението, подкрепяща Терзиев за кмет.

Ето и цялостния текст на писмото без съкращения:

„ Не желая извиненията на синовете на Държавна сигурност да прокарват пътя им към властта. Васил Терзиев е еманацията на триумфа на няколко генерации висши фрагменти на Държавна сигурност! Не мога да имам нищо общо с наследниците на убийците на нашите татковци. Да поддържам синовете на Държавна сигурност значи да се отрека не просто от татко си, а от борбата му за България.

Само един образец от биографията на моя татко. Докато той прави втора гладна стачка като политически пандизчия в Старозагорския затвор в символ на митинг против присъединяване на български войски в Чехословакия, тогава дядото-генерал със същото име - Васил Терзиев, взе участие в смачкването на Пражката пролет. Синовете на Държавна сигурност и ние синовете на репресираните и убивани от комунистите демократи сме живели два разнообразни живота, въпреки и в една страна и в едно време. Те – бяха елитът. Елитът, образуван със силата на дулата на алената войска и конфигуриран от Съюз на съветските социалистически републики. Те избиваха всеки дръзнал да отбрани правото на България да е самостоятелна и свободна. Те екзекутираха със завист и без жалост личните си сънародници. Знам това и се запитвам – за какво би трябвало властта в страната ни още веднъж да е в ръцете на техните синове? Синовете на Държавна сигурност! Това ще е изменничество към онази България, за която антикомунистите даваха живота си. Това ще е изменничество към днешната ни въпреки и уязвима Демокрация.

Не желая извинения от синовете на Държавна сигурност!

Искам нашите български синове да са равни с тях. С капиталите, с образованието, с опциите, които децата на ръководителите на Държавна сигурност разполагат и през днешния ден да имат и нашите деца. Не желая извинения от синовете на Държавна сигурност! Искам да ги издигаме в публичната подчиненост, като честни и можещи, а нашите български деца да гласоподават за тях и да им предадат властта в страната още веднъж.

Не желая извинения от синовете на Държавна сигурност!

Искам морал и полезности, в които индивидът е значим, важен и свободен. Не желая свят ръководен от техните компании с капитали откраднати от народа ни. Свят, в който те ни приказват за смяна, триумф и разцвет, а нашите български деца са им наемници. Искам всичко за което се е борил моя татко да си е коствало, не поради мен, а поради свободна и просперираща България, в която през днешния ден, водачите да са вдъхновяващи, себеотдаващи се, рискуващи се в името на хората. Лидери издигащи се с труд, градящи публичен престиж и печелещи благосклонности не посредством безценен ПР по пътя на властта, а с обществено потвърдени дейности. 

Специалистите по политическа реклама бяха предиздвикали Васил Терзиев да каже, че за някои е просто „ тати “. Това беше най-голямата неточност на хора откъснати от паметта и морала на личния си народ. Асоциациите с нашите екзекутирани и унизени горди татковци незабавно изплува. Бащите са значими тогава когато възпитат синовете си за борба за положителното, а не когато им дадат капиталите заграбени от най-жестоките репресивните служби на комунизма. Крадените капитали от вашите бащи от Държавна сигурност не могат да изкупят гибелта на нашите смели татковци. Вашата власт ще оправдава триумфа и кражбите на вашите татковци. Вашата власт ще подчини нас още веднъж на нечистите ви ползи да имате достъп до ресурсите в страната.

София е имала доста запаметяващи се кметове, само че синовете на Държавна сигурност не са и няма да бъдат измежду тях.

Не желая извинения от синовете на убийци, единствено тъй като желаят властта в София. Искам свободен град, на свободни хора – това е София за мен. Като член на Български земеделски народен съюз показвам възмущението си от присъединяване на водача Илия Зюмбилев в тази коалиция за София. Нашият съюз няма място при синовете на Държавна сигурност! "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР