Бюст-паметник на Джон Атанасов, световно известния учен от български произход

...
Бюст-паметник на Джон Атанасов, световно известния учен от български произход
Коментари Харесай

Бюст-паметник на Джон Атанасов се открива днес в Университета на Кипър

Бюст-паметник на Джон Атанасов, международно известния академик от български генезис и откривател на електронния компютър, се открива през днешния ден в Университета на Кипър. Той е част от изграждащата се „ Алея на науката ” в най-голямото висше образователно заведение в страната, осведоми БНР.

Скулптурата, която е дело на известния български създател Георги Донов, бе подарена на Университета на Кипър от президента Румен Радев по време на неговото посещаване в страната през ноември предходната година.

Университетът на Кипър отваря аудиториите и лабораториите си през 1992 година и в този момент в него се образоват повече от 7000 студенти. Новият му голям и супер съвременен кампус, който бе построен в последните години и продължава да се уголемява, е именуван „ град на знанието ” в Кипър. С достиженията си в образованието и научно-изследователската работа университетът заема челни позиции в интернационалните просветителни ранглисти. Той има подписани контракти за съдействие със Софийския университет „ Св. Климент Охридски ” и Техническия университет в София.

През декември ректорът на университета проф. Константинос Христофидис /физик/ и още един академик /биолог/ ще се включат в научната работа на българската база на Антарктида по персонална покана от проф. Христо Пимпирев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР