Бюрото по труда в Пазарджик започна прием на заявления от

...
Бюрото по труда в Пазарджик започна прием на заявления от
Коментари Харесай

Бюрото по труда в Пазарджик ще обучава библиотекари

Бюрото по труда в Пазарджик стартира банкет на заявки от безработни за включване в образование за придобиване на професионална подготовка и основна подготвеност по специалност „ Библиотекар ”. В курса ще може да се включат общо 17 души.

Част от тях ще преминат и образование за придобиване на цифрова подготвеност, тематика „ Цифрови умения за цифрова промяна ”.

Кандидатите би трябвало да са регистрирани в Бюрото по труда. Обучението е за няколко групи безработни - такива с регистрация най-малко от 6 месеца, младежи до 29 години, възрастни над 50 години, хора с увреждания, безработни с главно и по-ниско обучение и без професионална подготовка. В курса могат да вземат участие също чужденци, ползващи се от краткотрайна протекция, регистрирани като безработни, както и стопански неактивни лица в трудоспособна възраст, искащи да работят.

Обучението ще стартира на 24.10.2023 година По време на образованието, на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 15 лева за всеки присъствен ден.

В рамките на плана, на най-малко 4,2% от подготвените лица, ще бъде препоръчана работа по добитата специалност за интервал от 3 месеца.

Необходимо е безработните лица да показват копие на документ за приключено обучение. Срокът за подаване на заявки за образование е до 17.10.2023 година

Документите се одобряват на адрес: Дирекция „ Бюро по труда ” гр. Пазарджик, ул. „ Екзарх Йосиф ” 15 А, сутерен. Зала 1 и Зала 2
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР