Бюлетините са отпечатани, избирателните списъци - проверени, секциите - снабдени

...
Бюлетините са отпечатани, избирателните списъци - проверени, секциите - снабдени
Коментари Харесай

Руска медия за изборите на 8 септември: Формална многопартийност

Бюлетините са отпечатани, изборните описи - тествани, секциите - снабдени с всичко належащо. Изборната система в Русия е подготвена за Единния ден за гласоподаване - 8 септември, цитира "Росийская газета " изказване на Елла Памфилова, председателката на съветската Централна изборна комисия (ЦИК), след последното предизборно съвещание на комисията през вчерашния ден.

"В описите са включени над 56 милиона души - съвсем половината гласоподаватели в Русия. Избори на разнообразни равнища, общо съвсем 6000, ще има във всичките 85 района от федерацията. За 47 608 изборни поста ще се борят 105 600 претенденти - 89 на 100 от 118 583 декларирали присъединяване. Властите са отказали регистрация на 6 %, още 5 на 100 не са показали документи или са отпаднали по други аргументи ", изясни Памфилова.

"Четири района ще избират в допълнение свои представители във федералния парламент. Най-мащабни са обаче изборите за нови губернатори в 15 района, в това число Санкт Петербург. За едно губернаторско кресло претендират приблизително петима. А вотът с най-широк отзив е за общинари в Москва ", отбелязва съветският официоз.

Вестниците напомнят многохилядните летни московски митинги против отводите да се записват опозиционни претенденти. "Свободная пресса " акцентира характерно твърдото отношение на властта към несъгласните. Сред чертите на политическата рецесия " изданието показва всеобщите арести по време на деянията, административните и даже бързо издаваните наказателни присъди.

Близо 1500 души бяха арестувани при неразрешените така наречен разходки на 27 юли и на 3 август. Полицията и Росгвардия (бившите вътрешни войски) действаха много сурово, биеха с палки някои участници, в това число дами и старци. Но маховикът на репресиите взе да се развърта същински едвам след деянията. Федералното разследване съобщи, че е разкрило измежду участниците отклонили се от казармата, и ще мисли за наказателни каузи против тях. Други наказателни каузи към този момент са факт, показва всекидневникът.

В Москва отхвърлиха да записват освен претенденти на опозицията, само че и още 44 лоялни или неутрални към властта ", декларира Елла Памфилова в изявление за "Комерсант ". "Кой има право да съди? Какво е станало и какво не е? Не познавам никого, който да има цялостна и справедлива информация за това кой и по какъв начин е събирал подписи ", изяснява дейностите на управляващите председателката на ЦИК. Тя подлага на критика протестиращите, употребявали стандарта, че в комисията седят единствено хора, послушни на властта, което не е истина - в московските комисии има представители на 25 партии и публични организации. Регистрирани са минимум 10 претенденти от извънсистемната съпротива, а отвод са получили 12 опозиционери, прецизира Памфилова. Според нея митингите са били употребявани като шантаж, а мнозина протестиращи даже не са знаели имената на своите претенденти.

От 2000 година насам в Русия целеустремено бе градена партийна система, значително напомняла и към момента напомняща партийните системи в социалистическите народнодемократични страни - Германска демократична република, Полша и Чехословакия. Там също имаше официална многопартийност, само че не и действителна политическа битка, тъй като властта контролираше много изкъсо легалното политическо поле, се споделя в разбор от "Ведомости ". Според създателя обстановката в днешна Русия е римейк не на брежневския Съветски съюз, а на Германска демократична република от началото на 80-те - федерацията изживява в този момент най-дълбоката рецесия на имитационната народна власт от зимата на 2011 година

Комисия от Съвета на федерацията - съветския сенат, огласи образци за задгранична интервенция в съветските избори, измежду които има изявления от медиите, цитира опозиционният "Новая газета " известие на опозиционната телевизия "Дожд ". Елена Сутормина от съветската Обществена палата декларирала, че опозиционният уебсайт "Медуза " и "Дожд ", "финансирани от чужбина ", в детайли са уведомили за идни неразрешени прояви. По нейните думи малкия екран интензивно пропагандирала времето и датата на проявата, правела избрани репортажи ", а "Медуза " е отразявала необективно митинга, показвайки да вземем за пример неговия изкуствено всеобщ темперамент.

Чуждестранна интервенция била съзряна и в рецензиите на западни медии и посолства против суровите дейности на силовите структури при разпръсването на московските манифестации. "Новая газета " напомня коментар на генералната прокуратура, съгласно който полицията и Росгвардия са работили високопрофесионално и висококвалифицирано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР