Бюджетната комисия гласува окончателно промените в закона за държавния бюджет

...
Бюджетната комисия гласува окончателно промените в закона за държавния бюджет
Коментари Харесай

Общините подали във финансовото министерство 1625 проекта за 3 млрд. лева

Бюджетната комисия гласоподава дефинитивно измененията в закона за държавния бюджет за идната година, като приложи листата с капиталови планове на общините, изпратени до министерството на финансите до 12 ч. през вчерашния ден. Общо подадените планове са 1625 за към 3 милиарда лв.. За всяка община е спазен лимитът, акцентира заместител финансовият министър Георги Клисурски.

" За плановете, които са в листата, съответната община, би трябвало да има две неща: първото, в случай че е за планиране, да има виза за планиране и определен надлежно реализатор. Второто е, в случай че е за строителство, да има издадена виза за строителство и по съответната процедура по ЗОП - определен реализатор. С тези неща отива в Регионалното министерство, подписва контракт за осъществяване и финансиране, получава до 20 % задатък, и стартира да работи по обекта. Няма други условия, с изключение на лимитите ", изясни ръководителят на Бюджетнатакомисия Йордан Цонев, представен от БНР.

Той разясни, че общините, които са изпуснали периодите, ще могат да подават плановете си до месец март следващата година, когато описът ще бъде обновен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР