Бюджетът, здравеопазването и социалната политика са били сред основните теми

...
Бюджетът, здравеопазването и социалната политика са били сред основните теми
Коментари Харесай

Атанасова след срещата с БСП: По някои политики имаме близост

Бюджетът, опазването на здравето и обществената политика са били измежду главните тематики на срещата с Българска социалистическа партия, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

ГЕРБ-СДС стартира диалози на експертно равнище с другите партии в 49-ия парламент в търсене на поддръжка за лъчение на държавно управление с първия мандат.

" Ние сме двете партии с доста мощен и политически, и персонален конфликт. Хубаво е, че в този момент е допустимо да обсъждаме цели дружно. По някои политики имаме непосредственост, по други - не. Нямаме несъгласия за външната политика, като се изключи помощта за Украйна. Разбиранията ни за консолидация за бюджета са напълно разнообразни, само че в случай че намерим сили и храброст да търсим виновни решения, би могло да се получи ", сподели Атанасова.

Тя акцентира, че ГЕРБ-СДС не се отхвърля от присъединението към еврозоната като приоритет. Според нея Българска социалистическа партия поддържа приемането на еврото в България, само че има запаси във връзка с спазването на 3-процентов недостиг.

" Те считат, че в случай че има политическа воля в Европейски Съюз, може да се направи компромис с недостига, не са срещу еврозоната по принцип ", сподели Атанасова.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1301862780679206
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР