Бюджетът за 2022 г. ще бъде внесен в Народното събрание

...
Бюджетът за 2022 г. ще бъде внесен в Народното събрание
Коментари Харесай

Асен Василев с отлични новини за бюджета. Кога го приемат?

Бюджетът за 2022 година ще бъде импортиран в Народното събрание до края на януари. До средата да февруари ще стартира общественото му разискване. Това съобщи вицепремиерът по еврофондовете и финансов министър Асен Василев на специфична конференция.

Той посочи, че съгласно съдружното съглашение в средата на годината е планувана актуализация на бюджета.

Към края на 2021 година бюджетният недостиг е 3% - с 0,3% по-малко от планувания в актуализацията на бюджета и с съвсем 1% по-малко от планувания в истинския бюджет. Това се дължи на по-високи доходи. През 2021 година имаме с 7,9 милиарда лв. повече доходи по отношение на 2020 година, заяви още Василев.

В момента държавното управление реализира невиждана стратегия за енергийно подкрепяне.

„ Общата стойност е милиард и половина, от които са разплатени най-малко 450 милиона лв.. Подкрепата е за всички бизнеси, освен за ресторантьорите. Мерките по порграмата 60/40 също не престават. Започват се и секторни политики от ББР ”, сподели Асен Василев.

Във връзка с високите цени на природния газ и възможни обезщетения за небитовите консуматори, министърът добави, че такива не се разискват на този стадий. „ Помощ ще има обаче за битовите консуматори по отношение на високите цени на природния газ ”, изясни финансист № 1. Министърът обърна внимание и на Плана за възобновяване. По думите му средата на януари ще бъде направена версия, която да работи еднообразно добре както за Брюксел, по този начин и за родната енергетика. 

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР