Бюджетът не е антисоциален, след като в него са включени

...
Бюджетът не е антисоциален, след като в него са включени
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Да инвестираме в производителността на труда

Бюджетът не е противообществен, откакто в него са включени всички обществени ограничения, признати от последните два Народното събрание . Това съобщи финансистът Любомир Каримански в студиото на Българска национална телевизия.

Бюджетът не е противообществен, няма по какъв начин да е противообществен при изискване, че се приложиха всички законодателни промени в 47-ото и 48-ото Народно събрание, имаше задоволително обществени ограничения и в двете Народно събрание, които са отразени в законодателната стратегия и на двата Народното събрание, тъй че не може да се назова противообществен. Този бюджет отразява действителността , “ сподели финансистът.

Каримански предложи да се влага в продуктивността на труда и енергоемкостта на стопанската система и обърна внимание, ч е страни, които ни се дават за образец са създали точно това. Според него няма по какъв начин да продължи обстановката, при която дребна група от популацията да устоя една доста по-голяма група и това на фона на неприятната демография.

Тази година няма да има толкоз висок стопански напредък, някои от еднократните фактори, които помагаха да се съберат повече доходи предходната година, в този момент ще бъдат по-слаби, въпреки всичко инфлацията оказва помощ на финансовия министър, като вдигате оборотите вдигате приходите и се събират повече налози, Данък добавена стойност и така нататък Сега ще има растеж, само че по-малък, тъй че би трябвало да се мисли по-обрано „, добави Лъчезар Богданов от Института за пазарна стопанска система.

Той предизвести, че би трябвало баланс сред това страната да си вземе дивидента от държавните компании и да употребява тази облага за вложения. Според него от военната промишленост да вземем за пример, която е натрупала огромни облаги, може да се вземе по-голям % от облагата под формата на дял – до 70 %, само че не може към всички компании да се подхожда с един критерий. Също по този начин, предизвести той, не може да не се влага в държавните компании. Част от облагите би трябвало да отидат за нови машини, технологии и така нататък

Богданов разказа и песимистичния сюжет, при който страната не успее да си „ върже финансите “. Той предизвести, ч е в случай че ние не приемем по-мекия вид в този момент, който ще се отрази по-малко на хората и бизнеса, то в случай че след две или три години пристигна МВФ, той ще сложи страната на „ ръчно ръководство “ и по този начин или другояче ще ореже обществените разноски.

Източник: news24sofia.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР