Бюджетът на Варна не може да функционира с обжалваните две

...
Бюджетът на Варна не може да функционира с обжалваните две
Коментари Харесай

ГЕРБ/СДС: Областният управител на Варна блокира парите на общината без законови основания

Бюджетът на Варна не може да действа с обжалваните две решения на Общински съвет, тъй като те касаят приходната част. Почти преполовяваме годината, а Община Варна не може да извършва главните си действия по обучение, опазване на здравето, в обществената сфера и да осъществя главните си планове. Това обявиха на конференция народните представители от ПГ на / - Варна Павел Христов, Славена Точева, Бранимир Балачев и Красен Кралев за върнатите за преразглеждане от регионалния шеф Благомир Коцев решения за новия дълг и продажбата на общински парцели.

Блокирането на бюджета може да става по правомерност, а не по целенасоченост, както е направено, безапелационен е адв. Бранимир Балачев.

Той зададе въпроса: Платени ли са 10 000 лв. за правист да скалъпи заповедта за връщане и преразглеждане на двете решения от страна на регионалния шеф на Варна? Балачев напомни, че в тази финансова и икономическа рецесия, което тресе страната, националният бюджет за първи път от 30 години беше признат в края на март, до момента не е отворена нито една национална стратегия за общините, а Варна има признат с 2/3 болшинство в Общински съвет уравновесен бюджет без повдигане на локалните налози и такси.

Народният представител Славена Точева ще апелира по ЗДОИ във Върховен административен съд безмълвния отвод на регионалният шеф на заложения въпрос за събраните средства по дарителската сметка за бежанците от Украйна, оповестена от него. Тя попита: С какви средства се лъска имиджът на Благомир Коцев, от който вървят постове във ФБ –трафика, спонсорирани от лицето Светослав Георгиев? Има ли той връзка с Центъра за бежанците във Варна и с регионалния координатор на Политическа партия Николай Стефанов? Точева упорства Коцев да показа документ от Министерски съвет, с който е заредил на 14.04. през 7 минути служебно гориво за два рейса с украинци, които е трябвало да бъдат превозени до Китен, както твърди.

Във връзка с бежанците от Украйна депутатът Красен Кралев уточни, че хаосът с тяхното настаняване след 31 май става цялостен.

„ Хотелиерите по Черноморието, които предоставиха своите бази за приютяването им, са в суматоха пред настъпващия сезон. Те са принудени да анулират резервации на туристи. Бежанците не знаят къде ще бъдат настанени, става известно, че се плануват за тях почивни станции, които са резервирани с детски лагери или държавни чиновници от съответните ведомства “, сподели Кралев.

Чакаме от регионалния шеф отговор какъв брой пари от преведените от Европейски Съюз 148 млн.евро са получени за най-големия бежански център във Варна, добави той.

Павел Христов уточни, че тематиката с Морската градина във Варна е още веднъж на дневен ред. Десетки коли се движат по алеите, планувани единствено за пешеходци, и това е с помощта на частните ползи на дребна група хора, които към този момент имат представител в лицето на регионалния шеф на Варна.

„ Почти четири пъти се апелираха заповедите на кмета Иван Портних за прекъсване на достъпа на коли в Морската градина през годините, в това число и от настоящия регионален шеф като физическо лице и обвързван със фамилните си компании. Сега да сте чули Коцев да е подхванал ограничения за ограничение на колите и случаите в парка, или „ зелените “ или тъй наречените десни да вървят с плакати? Не, тъй като един от най-големите приватизатори в Морската градина е фамилията на регионалния шеф. Защо преди шест месеца тематиката за Морската градина беше една, а в този момент внезапно стана друга? “, разяснява и депутатът Бранимир Балачев. Времето на Добрин Митев ли се завръща, попита риторично той.

Депутатът Красен Кралев обърна внимание и на неприятните вероятности, които се обрисуват в живота на варненци, а и на всички сънародници-обедняване, банкрути в бизнеса, поради цените на тока и газа. “Очевидно някой е намерил доста бърза скица да се върнат медиаторите в енергетиката и компании, близки до ръководещите, да се настанят по веригата и да вземат комисиони, които по пресмятане на специалистите излизат по 54 млн.евро от газа за месец “.

Кралев напомни, че на 8 май беше маратонът Варна, едно от най-масовите спортни събития в страната, което за първи път се организира без всякакво финансиране и помощ от страната. Затова той благодари на Община Варна и на кмета Иван Портних за блестящата организация и спонсориране на маратона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР