Бюджетът на страната за догодина ще бъде приет преди празниците,

...
Бюджетът на страната за догодина ще бъде приет преди празниците,
Коментари Харесай

Бюджет 2024 ще бъде приет преди празниците, увери председателят на парламента

Бюджетът на страната за следващата година ще бъде признат преди празниците , увери ръководителят на Народното събрание Росен Желязков . Той акцентира, че гласуването на окончателните текстове в законопроектите за бюджета зависи и от графика за приемане на измененията в Конституцията , над които също работи Народното събрание.



Той предвижда бюджетът да бъде признат дефинитивно в дните от 20 до 22 декември. Днес на изключително съвещание депутатите гласоподават макрорамката на първо четене.

Желязков разяснява тематиката след присъединяване си във Встъпителната конференция за кметовете и ръководители на общински препоръки за мандат 2023 – 2027 година, проведена от Националното съдружие на общините в Република България, като напомни, че в бюджета за следващата година са обезпечени 1,8 милиарда лв. за капиталови разноски на общините .



„ Това е по показателен размер, това е и по типове работа и действия за инфраструктурни планове, свързани с пътната и ВиК инфраструктура, както и с облагородяването на общините “, уточни Желязков.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР