Бюджетът на правителството е предизборен с цел оцеляването му догодина

...
Бюджетът на правителството е предизборен с цел оцеляването му догодина
Коментари Харесай

Бюджетът е предизборен, няма да се регистрираме при гласуването, заяви Нинова

Бюджетът на държавното управление е избирателен за оцеляването му следващата година и няма да се записваме при гласуването в Народното събрание. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти преди представянето на различния бюджет за 2019 година на партията.

„ Поканили сме представители на хора с увреждания, синдикати, учени, лекари, учители, аграрни производители, пенсионерски организации, организации на младежи – т.е. представители на тези организации, на които ние предлагаме политики в бюджета си, с цел да ги обсъдим. Предложеният бюджет от държавното управление има опция – той съставлява неприятен метод за оцеляване на държавното управление. Защото се усилват налозите на най-уязвимите и най-бедните хора – тези, които заради това, че са небогати, карат остарели коли, носят облекла втора ръка. И вдигайки налозите на най-бедните, пари се дават на администрацията, с цел да се подсигуряват гласове за изборите “, сподели още Нинова, представена от " Фокус ".

„ В нашия предлагаме дълготрайни политики, които съставляват обезпечен стопански напредък с акцент през районите и общините и българска стопанска система и българско произвеждане. На второ място – ограничения за превъзмогване на бедността, на неравенствата. Ако би трябвало да обобщя с една дума, бих го нарекла демографски бюджет. Защото посредством това, което предлагаме, се подсигурява възстановяване на здравния статус, на образованието, на стопанската система, на приходите и най-много грижата за младежите и за децата. Тоест, посредством един бюджет, в който има доста съответни и секторни политики, си слагаме огромната цел – демографската злополука, която може да се преодолее посредством голям брой ограничения “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия

Попитана дали парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ ще се записва в Народното събрание при гласуването на бюджета на първо четене, Нинова отговори: „ Не, няма да се записваме. Кворумът е обвързване на болшинството по думите на премира Борисов. Ако те си го обезпечат, ще участваме в дебатите с нашия различен бюджет. Но няма нашите гласове да подсигуряват политика, която ние отхвърляме – политика, ориентирана към най-слабите и уязвими групи в интерес на малко голям брой, струпано към ръководството, с цел да си даде то успокоение през идната година “.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР