Бюджетът и конституционната реформа са двата основни приоритета на новото

...
Бюджетът и конституционната реформа са двата основни приоритета на новото
Коментари Харесай

Ето какво обещаха новите министри

Бюджетът и конституционната промяна са двата съществени целта на новото постоянно държавно управление. Асен Василев разгласи, че ще изтегли сметката на служебната власт и в най-кратки периоди кабинетът „ Денков-Габриел ” ще внесе личен бюджет.

Новият министър на правораздаването разгласи, че промяната в правосъдната система, би трябвало да е подготвена до шест месеца. Атанас Славов добави, че във всеки един миг е подготвен да си подаде оставката, в случай че промяната се трансформира в реплика.

„ Няма да има взаимни отстъпки. Ще има конституционна промяна на структурата на правосъдната власт и прокуратурата. Това е поръчка, която имаме през цялото време на нашето присъединяване в политическия развой. Този път виждам и воля в Народното събрание да се случи по верния метод, без исторически взаимни отстъпки ”, уточни той.

Финансовият министър Асен Василев съобщи че бюджетът на служебната власт ще бъде изтеглен и ще се напише напълно нов. Пенсии и обществени заплащания няма да се пипат, нито ще се подвигат налози.

„ Най-важното сега е да се изтегли Законът за бюджета, който беше импортиран от служебния кабинет. Следващата седмица - две да бъде прегледан с всички министри, по отношение на програмата, която те са заложили и да бъде импортиран в Народното събрание и преди парламентарната почивка България да има бюджет ”, посочи той.

Междувременно новите във властта влязоха в кабинетите си. „ Аз съм един от вас. Познавам проблемите и компликациите, с които се сблъсквате всеки ден. Познавам вашите трудности. Аз и екипът ми ще създадем всичко по силите си, с цел да помогнем да се оправим дружно с тях. Аз съм човек от системата, не съм политическа фигура. Ще направя всичко допустимо да държа Министерство на вътрешните работи надалеч от политическата сцена ”, уточни вътрешният министър Калин Стоянов, цитира Нова тв. 

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР