Бюджетът е в тежко състояние – правителството предлага вдигане на

...
Бюджетът е в тежко състояние – правителството предлага вдигане на
Коментари Харесай

Вечерни новини: Правителството иска вдигане на данъците; Нови заводи за бронирани автомобили;

Бюджетът е в тежко положение – държавното управление предлага повдигане на налози и такси
Служебният кабинет на президента Румен Радев готви промени в данъчните закони, които са част от процедурата по приемането на нов бюджет. Целта на финансовия министър Росица Велкова е да овладее бюджетният недостиг и той да остане под 3% от прогнозния Брутният вътрешен продукт, какъвто е критерият за влизане в еврозоната.
IAG ще строи цех за бронирани коли в Благоевград и Пловдив
Водещата компания в световната отбранителна промишленост International Armored Group (IAG) ще влага в още два завода за бронирани коли в България. Това разгласи притежателят на IAG доктор Антон Стефов по време на формалната гала за старт на градежа на най-голямата си индустриална база за бронирани коли в Бургас.
Накъде ще поеме жилищният пазар в България? Зависи от купувачите
Бурната 2022 година, през която станахме очевидци на невъобразим растеж в цените на парцелите в България, към този момент е зад тила ни. Въпреки забавянето на покупко-продажбите и лекото оттегляне от страна на купувачите в края на предходната и началото на тази година, към момента не можем да приказваме за изстудяване на пазара, считат специалисти. Но това накъде ще поеме пазарът, зависи напълно от държанието на купувачите.
Инфлацията в България се забавя за пети следващ месец
Годишната инфлация в България продължава да се забавя и през февруари – за пети следващ месец. Средното повишаване на кошницата от артикули и услуги, измервана от националната статистика, през втория месец на новата година доближава 16% – най-слабият ритъм от лятото на предходната година. Охлаждането значително се дължи на по-високата база за съпоставяне по отношение на януари 2022 година, когато инфлацията набираше скорост. Пикът ѝ пък бе през септември, когато тя удари връх за последния близо четвърт век.
„ Управленска немарливост “: България регистрира голям спад на непознатите туристи през 2022 година
След спада, претърпян поради пандемията от COVID-19, общият брой на нощувките в туристическите обекти в Европейския съюз, е достигнал 2.73 милиарда през 2022 година Това е единствено с 5% под броя на нощувките през рекордната 2019 година, когато са били 2.88 милиарда. В съпоставяне с 2021 година обаче се следи внезапно проявление – с цели 49%, демонстрират последните изнесени данни на европейската статистическа работа Евростат.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР