Бюджетът да бъде удължен. Това се разбраха БСП и ДПС,

...
Бюджетът да бъде удължен. Това се разбраха БСП и ДПС,
Коментари Харесай

БСП и ДПС се договориха за бюджета

Бюджетът да бъде продължен. Това се схванаха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, като желанието е двете политически групи да създадат нужното сред първо и второ четене да прокарат главния обществен пакет в поддръжка на най-бедните.

Програмата на левицата е оценена на 3 милиарда лв. и е обвързвана с нарастването на минималната заплата до 850 лв., таван на цените на енергоносителите и ваучерите за храна да не се понижават.

Помислете и вие дали сред първо и второ четене най-малко по някой от параметрите на в този момент настоящия бюджет да не създадем усъвършенстване. Иначе напълно нов явно Министерският съвет няма да внесе. За нас е недопустимо да остане в същите параметри, изключително що се отнася до обществената част. Ние не слагаме нашите като единствени условия, несъмнено. Подлагаме ги на полемика и на рационално решение, което да обезпечи приходи на хората, да подсигурява стопанската система, само че при изискване, че не дестабилизираме финансовата непоклатимост и макрорамката на бюджета, съобщи водачът на Българска социалистическа партия за България Корнелия Нинова.

В тази обстановка, в която се намираме, доста е рисково да отваряме бюджета и ние споделяме тази философия, че при избрани параметри да създадем продължение на бюджета, сподели от своя страна ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Тази стратегия е една добра основа за обществена стратегия в бъдеще, подкрепена от всички нас, тъй като това е към този момент по-дългосрочна политика, уточни Йордан Цонев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР