Бюджет 2024 ще бъде на ускорението, каза тази вечер кметът

...
Бюджет 2024 ще бъде на ускорението, каза тази вечер кметът
Коментари Харесай

Кметът на Варна Благомир Коцев: Бюджет 2024 ще бъде на ускорението

" Бюджет 2024 ще бъде на ускорението ", сподели довечера кметът на Варна при общественото разискване на параметрите на заложените доходи и разноски през актуалната година. По думите му всичко планувано е реалистично, като ще бъде направено вероятното за възстановяване събираемостта на дължимите от жителите и компаниите суми, съобщи Българска телеграфна агенция.

Макрорамката на бюджета е 707,7 милиона лв., като през предходната година сумата е била 742 милиона. Кметът акцентира, че отвън тази сума Варна ще разчита на над 56 милиона лв. по разнообразни европейски стратегии. По капиталовата стратегия на финансовото министерство градът ще получи 100 милиона лв.. Тези средства ще бъдат ориентирани най-много към облагородяване на средата с обособяването на нови паркове, паркинги, спортни площадки.

" Бюджетът за тази година е ориентиран към младежите ", добави Коцев и посочи, че 37 % от него е за сферата на образованието.

Финансовият зам.-кмет на общината Христо Рафаилов напомни, че по Плана за възобновяване и резистентност Варна ще може да разчита на над 125 милиона лв. в интервала 2024 – 2026 година. Той добави, че се обмисля нов метод за събирането на приходната част на бюджета за тази година, като подчертава върху несъбраните отговорности.

От жителите в залата постъпиха серия оферти и въпроси, свързани с довършването на градския стадион, оправянето с казуса с бездомните кучета, облагородяването на селищните формирания. Д-р Лидия Маринова изрази терзание, че в бюджета са заложени по-малко средства за подкрепяне на млади фамилии, които се нуждаят от инвитро процедури. Тя насочи рецензия към кметския екип, че е орязал и броя на общинските профилактични стратегии.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР