Бясна на отношението на държавата към пенсионерите и конкретно към

...
Бясна на отношението на държавата към пенсионерите и конкретно към
Коментари Харесай

Данчето и нейни колеги бесни от отношението към пенсионерите

Бясна на отношението на страната към пенсионерите и съответно към коледната надбавка от 70 лева е популярната певица Йорданка Христова.



" Темата за коледната надбавка за пенсионерите е единствено част от цялото безумно отношение на страната към пенсионерите. А то е обидно! Всички пенсии би трябвало да се преизчислят отначало! ", ядосва се Христова. Естрадната легенда бе първата, която след измененията повдигна нерешения и до момента проблем за почтено възнаграждение по възраст за всички свои сътрудници.

На сходно мнение са и други нейни колежки. Силвия Кацарова да вземем за пример е безапелационна, че добавката няма да стигне за нищо, въпреки да е ход в вярна посока.

 

 Силвия Кацарова

Силвия Кацарова

" Може ли да си оставим хората да гладуват?! Управляващите години наред единствено ни лъжат лъжичка по лъжичка и непрекъснато споделят по какъв начин няма пари, а хвърлят средства за всевъзможни нелепости! Но за опазването на живота на родителите ни и на родовете ни не се прави нищо! ", пали се българската Тина Търнър.

" Че какво са 70 лв.? Дали ще стигнат за една коледна вечеря? Отивам да пазаря, нищо кой знае какво не съм купила, а се чудя къде са се стопили 50 лв.. Ето, и за бедстващите хора от карловските села, чието състояние е отчайващо, а те са безусловно захвърлени, студуващи и гладуващи, не се прави нищо. Не бива нашите родители, нашите предци да бъдат оставени да ровят по кофите! ", роптае певицата.

Кацарова призна, че се е уморила от " празни приказки ". " Само се приказва и нищо не се прави. Управляващите просто си вършат пиар ", сподели поп звездата. Повод за възмущение от пенсионната политика на страната има и Маргарита Михнева. Легендарната телевизионерка разкри, че 48-годишният й трудов стаж е оценен на 460 лв. месечно.

 Маргарита Михнева

Маргарита Михнева

" Коледната надбавка няма да промени нищо в ситуацията на пенсионерите у нас. Мога ли с тези пари да си платя медикаментите и проучванията? ", възмущава се известната журналистка.

Нейното мнение за живота, на който са обречени пенсионерите в България, е извънредно отрицателно. " Нямаш ли близки и родственици, които да ти оказват помощ, си наказан на гибел! ", не пести черните краски Михнева.

" Трагедия е да живееш тук с пенсия! ", обобщава тв звездата от близкото минало.

За разлика от тях, има и такива, които са удовлетворени от парите, които най-възрастните ще получат за празниците.

" Тази сума ще зарадва освен бедните, само че и по-богатите пенсионери, тъй като на всеки човек му е прелестно да получи нещо за празниците ", споделя певицата Мими Иванова. - " Ако могат, да продължат по този начин. В нашия календар има доста празници ", предложи на държавниците ни изпълнителката на " Майчице свята ".

Певицата не пропусна да спомене, че и тя, и брачният партньор й Развигор Попов " не получават даже минималната пенсия ".

 Мими Иванова и Развигор Попов

Мими Иванова и Развигор Попов

" Заради изгубени архиви на Концертна дирекция на нас и на доста наши сътрудници им се губят от 5 до 8 години при изчисляването на пенсиите. Но Развигор повече се е занимавал през годините с тези неща ", сподели още Мими Иванова.

Тя е признателна на ориста, че не разчита единствено на пенсията, а още е дейна и има доста изяви.

" Имам един дълготраен почитател, който е запазил афиши от мои концерти и се вижда по какъв начин сме пълнили игрища. Могат ли да се скрият тези приходи от страната? Нали всичко тогава беше пронумеровано и прошнуровано. Но все пак налозите, които сме платили върху хонорарите си и които са влезнали в бюджета, не бяха взети поради при изчисляването на пенсиите ни, за разлика от наградите ", възмущава се певицата. Въпреки това Мими Иванова намира сили " да не се вайка " и споделя, че " не се тръшка " за дребната си пенсия, тъй като по думите й " няма смисъл ".

Почти на същото мнение като нея е и именитата сатирична актриса Латинка Петрова.

" За мен 70 лв. е уважителна сума. По-рано бяха 50 ", разяснява за вестника близката другарка на Георги Парцалев.

Актрисата обаче съжалява, че България не е разграничена на кантони, с цел да могат общините, които имат описите на всички нуждаещи се хора, да откликват бързо.

 Латинка Петрова

Латинка Петрова

" България е дребна, в градчетата и изключително в селата всички се познават, по тази причина на място може да се реагира най-правилно. Но общините очевидно не могат да разполагат свободно с бюджетите си без утвърждението на централната власт ", счита Латинка.

Тя предлага на културтрегерите, отговарящи в общините за " хората на духа ", да се заемат съществено със отговорностите си и да оказват действителна помощ на тези от тях, които са в нежелано материално състояние.

" От друга страна, колкото и уважителни да са тези 70 лв., въпреки всичко това е уравниловка. Ако хората с пенсия 2000 лв. да вземем за пример не получат тази надбавка, сумата за пенсионерите с дребни пенсии щеше да бъде доста по-голяма ", сподели известната комедиантка.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР