Бяхме свидетели на поредната атака от БСП. Правителството и управлението

...
Бяхме свидетели на поредната атака от БСП. Правителството и управлението
Коментари Харесай

Бъчварова: Усещането за корупция е субективно

Бяхме очевидци на следващата офанзива от Българска социалистическа партия. Правителството и ръководството не се тормозят. Така Румяна Бъчварова, шеф на кабинета на премиера, разяснява обвиняванията на левия народен представител Елена Йончева за корупция, осъществена от сегашния министър на културата Боил Банов.
" Това, което напълно човешки ме тормози е, че това нагнетяване на напрежението рефлектира върху публичните настройки. В деня на Конгреса Българска социалистическа партия разгласи, че ще извади следствие против Министерски съвет и корупционни практики при министри. Министерски съвет е групов орган, изричайки по този метод, ти вменяваш групова виновност. В последна сметка, през днешния ден се оказа, че става въпрос за един министър. Виждаме заблуждение и нагнетяване на напрежението по един неточен метод. Много скърбя Елена Йончева, тъй като тя за два дни беше знаме на Българска социалистическа партия. Днес тя стана човек, който употребява всевъзможни доноси, без да са потвърдени, за една акция ", съобщи Бъчварова пред Българска национална телевизия.
По думите ѝ има една граница на допустимост, на персонален морал, която не може да бъде прекрачена. Не може най-малко да не си потърсил този, който обвиняваш. Това е гневна, последна безогледна политическа акция, сподели още началникът на кабинета на Борисов.
На въпрос дали министър Банов ще бъде отхвърлен от служба, Бъчварова съобщи, че още през днешния ден той е бил подготвен да си подаде оставката, само че министър председателят е решил, че до момента в който не се обясни дали има закононарушение, ще изчака по този въпрос.
Относно отчет за чувството за корупция у нас, Бъчварова съобщи, че
" Колкото повече политически се приказва по тази тематика, толкоз повече хората остават с усещане, че има корупция. Не забравяйте, че ГЕРБ предложи закон, сътвори нова конструкция и сега тя работи, с цел да се бори с корупцията. Това е политическата воля да намериш решение ", разяснява тя.
За идните евроизбори тя съобщи, че ГЕРБ е партията, която има най-големи учредения да се бори за вота на гласоподавателите, тъй като е посочила най-силно проевропейско държание и потвърдила, че може да пази българския интерес и в Брюксел.
На въпрос дали ни чакат предварителни избори, Бъчварова съобщи, че от една година всички, които са съпротива на ГЕРБ, приказват за предварителни избори и тя не вижда с какво съображение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР