Бяхме на семейна почивка в Диарбекир при наши приятели. Но

...
Бяхме на семейна почивка в Диарбекир при наши приятели. Но
Коментари Харесай

Сузана Алекова за ужаса в Турция: Жените пищяха, децата плачеха, никой не смее да се прибере, спят по колите си

Бяхме на фамилна отмора в Диарбекир при наши другари. Но анулираха полетите и останахме в града, където преживяхме същински призрачен сън. Рано сутринта постройката на хотела мощно се разтресе, падаха предмети, картини. Тръгнахме да бягаме по стълбите, само че имаше прахуляк по коридорите като мъгла. Трудно намерихме стълбището. Хората бяха уплашени, децата плачеха. Наситина беше доста ужасно. 

Това разяснява пред Нова тв Сузана Алекова, която е претърпяла ужаса на труса до момента в който е била в Диарбекир, а сега е в Истанбул. 

 Ние бяхме на четвъртия етаж на хотела и ни бе нужно много време, до момента в който се измъкнем от постройката. Цялата се клатеше. Беше кошмарно. Когато излязохме на открито, дамите крещяха, а децата бяха заключени в колите. Турските управляващи обаче са доста проведени. Хората помагаха на управляващите да се извадят затрупаните хора, на потърпевшите. Шокът е огромен и към сегашния миг, уточни тя. 

Прекарахме ранната заран навън, беше студено и валеше. Нямаше по какъв начин да се приберем някъде на топло. Хората бяха затворени по колите си. Хвърчаха коли за спешна помощ, полиция, спомня си тя. 

Ние усетихме труса и грабнахме да обличаме каквото намерихме на разположение. Ние просто наметнахме якета и хукнахме да бягаме да търсим стълбите. Страх ни беше и не знаехме по какъв начин да реагираме в този миг. Никога не съм си представяла подобен призрачен сън. На наши близки отдолу под руините извадиха двама братя - единият е в тежко положение, а другия умря. Те са били в дома си, а той е в остаряла постройка, описа тя. 

В момента хората не се прибират в къщите си, спят по колите, стоят на открито, опасяват се, а доста останаха без домове, уточни тя. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР