бвинената в тероризъм Ебру Тимтик почина в Истанбул след 238

...
бвинената в тероризъм Ебру Тимтик почина в Истанбул след 238
Коментари Харесай

Жена- адвокат в Турция почина след 238 дни гладна стачка

бвинената в тероризъм Ебру Тимтик умря в Истанбул след 238 дни гладна стачка, оповестиха в Туитър сътрудниците от адвокатската ѝ адвокатска фирма.

С помощта на гладната стачка тя се опита да реализира обективен развой. Тимтик и сътрудника ѝ Айтач Юнзал, който също беше упрекнат в тероризъм, оповестиха през февруари гладна стачка.



Заради здравословното си положение, Юнзал сега е на лекуване в болница, написа австрийският „ Щандарт”.

Преди няколко дни няколко адвокатски асоциации настояха да освобождението на двамата адвокати по правата на индивида. „ Състоянието им е критично” - се споделяше в апела.



От адвокатската фирма на Тимтик приканиха да се организира протест в символ на взаимност пред Адвокатската гилдия в Истанбул преди погребението на правозащитничката.

Според информация на свои последователи, Ебру Тимтик е била част от група от 18 юристи в Турция, наказани на дълги години отнемане от независимост за участие в терористична организация. Всички те са взели участие в асоциации, които постоянно съставляват опозицията в съда.

Съдът в Истанбул през 2019 година осъди Тимтик на повече от 13 години затвор, а Юнзал – на повече от 10 години. И двамата бяха упрекнати за връзки с ляво-екстремистката Революционна народно-освободителна партия – фронт.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР