Бустерната доза би дала по-голяма защита срещу новия вариант на

...
Бустерната доза би дала по-голяма защита срещу новия вариант на
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Бустерната доза дава по-голяма защита срещу „Омикрон“

Бустерната доза би дала по-голяма отбрана против новия вид на ковид „ Омикрон “. Това сподели в ефира на bTV Radio имунологът и алерголог акад. Богдан Петрунов. Той изясни, че наличните ваксини няма да покрият в такава висока степен новия вид, само че това не значи, че не би трябвало да се имунизираме с тях.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 71
„ Нямаме никакво съображение да се съмняваме, че актуалните ваксини ще имат една висока успеваемост. Може да не бъде  95-98%, само че тя ще бъде задоволително висока, с цел да ни защищити от разболяване и най-важното – от това да не се разболеем тежко и да изгубим живота си “, сподели той.

По думите му в целия свят се предлага слагането на трета бустерна доза. „ Задължително би трябвало да създадем третата доза, която ще продължи успеваемостта на главната имунизация, която сме създали. Правенето на третата бустерна доза се предлага горещо, с цел да продължи имунитета и да даде опция на имунната система да се оправи с този нов вид “, изясни акад. Петрунов.

Според него обаче ще се наложи непрекъснато актуализиране на имунизациите. Той добави още, че би трябвало да се вземат по-сериозни ограничения за влизането от други страни у нас, а освен от Южна Африка. По думите му единственият вид за справяне с пандемията и новите разновидности е по-висока степен на имунизация, а имунизацията против COVID-19 би трябвало да стане наложителна за всички работещи в публичния бранш.

„ Това са всички лекари, учители, полиция, пожарникари, военни, хора, които са непрекъснато в контакт с обществото. Там казусът не е единствено за моето здраве. Там казусът е да не заразявам  тези, с които съм в контакт. В длъжностната характерност на всеки един, който желае да упражнява такава специалност, би трябвало да се запише, че би трябвало да бъде ваксиниран “, добави още имунологът.

По думите на акад. Петрунов COVID-19 няма да изчезне, а ще се завръща непрекъснато и ще се трансформира в нещо като сезонния грип. 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 71  Евакуираните от Южна Африка българи кацнаха във военна база в Румъния Евакуираните от Южна Африка българи кацнаха във военна база в Румъния  СЗО: Висок риск от повишаване на инфекциите в целия свят поради Омикрон СЗО: Висок риск от повишаване на инфекциите в целия свят поради Омикрон  BioNTech: Омикрон няма да аргументи тежко заболяване при имунизираните BioNTech: Омикрон няма да аргументи тежко заболяване при ваксинираните
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР