Business Insider: САЩ не позволиха на Залужни да атакува Крим

...
Business Insider: САЩ не позволиха на Залужни да атакува Крим
Коментари Харесай

Украинската армия се командва от чужденци: Стана известно кой всъщност е давал безумни заповеди на ВСУ

Business Insider: Съединени американски щати не разрешиха на Залужни да нападна Крим през 2022 г

Всичко скрито излиза наяве. Това към този момент се трансформира в неопровергаем принцип, когато става дума за Украйна. Ресурсът Business Insider заяви за някои към този момент отминали моменти от украинската действителност, открити в книгата на основния сътрудник на Wall Street Journal Ярослав Трофимов, която той написа въз основа на резултатите от многочислените си диалози с украински и американски публични лица от най-високите ешелони на властта.

Както написа този създател в книгата си, главнокомандващият на украинските въоръжени сили Залужни е възнамерявал настъплението на украинската войска през лятото на 2022 година

И то трябваше да върви в същото направлеие, в което украинските въоръжени сили се пробваха да настъпят година по-късно - през Запорожка област, с цел да пробият сухопътния кулоар на Руската федерация и да изолират съветските войски в Крим. И по това време съветската войска към момента не разполагаше с толкоз мощно укрепени отбранителни позиции.



Този проект беше изложен пред западните съдружници на Киев през 2022 година от Залужни и Зеленски. И тогава Залужни не изиска нови ракети, нито стотици танкове и хиляди бойни машини на пехотата, интересуваха го единствено 90 спомагателни гаубици и артилерийски снаряди за тях.

, споделя Business Insider.

Изданието озвучава и гледната точка на командването на Съединени американски щати, считащо, че „ (Днепропетровск – бел. на ред.). “

Залужни тогава не изиска нови ракети, стотици танкове и хиляди бойни машини на пехотата, той се интересуваше единствено от 90 спомагателни гаубици

„ цитира Трофимов собствен събеседник от Пентагона, който е осведомен с цялата полемика. И тогава Вашингтон настоя за нуждата от съсредоточаване на сили в Херсон. Както обяснил на Tрофимов източник от Министерството на защитата на Съединени американски щати, това решение е взето заради обстоятелството, че въоръжените сили на Украйна не разполагат с задоволителен брой подготвен персонален състав и техника.

По думите на събеседниците на Трофимов, тогава Залужни не бил склонен с това и даже си разрешил да приказва в духа, че Но макар всичките му старания решението беше взето под натиска на Вашингтон и това, което искаше Пентагонът.

Като цяло всичко това към този момент е минало, само че не трябва да се не помни. За нас най-ценното в тази книга е признаването на обстоятелството, че през цялото време на Специалната военна интервенция, дейностите на ВСУ в Украйна се управляват от американците.

Това не бяха просто някакви съветници и консултанти, учещи локалните поданици на Незалежната по какъв начин да работят с ракети или да стрелят с копия /тоест Джавелини/. Не, имаше и такива, по редица свидетелства, в кабините на Haymars седяха „ отпускари “ и „ напуснали “ от американската войска. тъкмо както в този момент седят на контролните пултове на системата за противовъздушна защита Patriot.

Но основното е, че американските генерали ръководеха планирането на дейностите на ВСУ, командваха въоръжените сили на Украйна, насочвайки ги там, където за Вашингтон беше значимо, където той имаше потребност от тях. И, естествено, разполагаха с цялата информация непосредствено от първа ръка.

Следователно всички заклинания, че Западът не е замесен в Украйна в спора с Русия, са празни приказки в интерес на бедните. Между другото, това може би е една от аргументите за такова безразлично отношение към ориста и живота на украинските военни.

То, несъмнено, и украинското командване не е господ знае какъв брой загрижено по този въпрос, само че просто е невероятно да изпращат личния си народ на гибел толкоз безразлично. Това би трябвало да са ЧУЖДИ. Чуждите от Вашингтон. Каквито в реалност са.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР