Бусът, който е прегазил пешеходците в Едмънтън. Полицията в канадския

...
Бусът, който е прегазил пешеходците в Едмънтън. Полицията в канадския
Коментари Харесай

Полицията в канадския град Едмънтън разследва два акта на тероризъм


Бусът, който е прегазил пешеходците в Едмънтън.

Полицията в канадския град Едмънтън разгласи през днешния ден, че проверява два терористични акта - нахлуване с кола и нож против служител на реда и газене на четирима пешеходци от бързо движещ се микробус, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Местният полицейски шеф Род Нехт сподели, че има един арестуван, 30-годишен гражданин на Едмънтън, който евентуално е работил самичък. В колата, блъснала служителя на реда, било открито знаме на джихадистката формация " Ислямска страна ".

Първата офанзива станала късно в събота до стадион, където се играел мач от канадската футболна лига. По полицейски данни бял " Шевролет Малибу " се врязал в укрепление и блъснал служител на реда, който отхвърчал на 15-ина метра. После водачът излязъл, пробол служителя на реда с нож и избягал пешком.

Няколко часа по-късно микробус на спедиторската компания " Ю-Хол " бил спрян за инспекция, само че лидерът не се подчинил и траял на висока скорост. При преследването микробусът съзнателно се качил на тротоара, където блъснал четирима пешеходци. Край един хотел ванът се преобърнал и лидерът му бил задържан.

Пострадалият служител на реда е откаран в болница за лекуване, само че няма заплаха за живота му. Засега не е известна степента на пострадванията на четиримата пешеходци.

" Смятаме, че в тази ситуация двата случая са свързани ", сподели Род Нехт. Той добави, че името на водача на микробуса е съвсем идентично с името на притежателя на белия " Шевролет ". " Тези произшествия се проверяват като терористични актове ", разгласи началникът на полицията в Едмънтън, провинция Алберта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР