Бус, превозващ незаконни мигранти, е катастрофирал рано сутринта в неделя

...
Бус, превозващ незаконни мигранти, е катастрофирал рано сутринта в неделя
Коментари Харесай

Бус с мигранти катастрофира на магистрала Тракия. Загина един човек, над 30 са ранени

Бус, пренасящ противозаконни мигранти, е аварирал рано сутринта в неделя на автомагистрала “Тракия ”, заяви Българска телеграфна агенция. При случая е умрял един човек, който е жител на Афганистан, заяви пред организацията окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов .

Катастрофата идва седмица откакто телата на 18 мигранти бяха открити в камион край София. В идващите дни управляващите задържаха още един бус, пренасящ мигранти.

Инцидентът в неделя е станал към 5 часа сутринта в региона на Чирпан. В авариралия бус е имало 46 индивида. Пострадали са към 32 души, които са откарани в лечебни заведения в Стара Загора и Чирпан. Състоянието на няколко от тях е тежко, заяви още Българска телеграфна агенция.

По думите на прокурор Атанасов водачът на авариралото транспортно средство е избягал. Властите го търсят. Предполага се, че той е пакистански жител. Като причина за случая управляващите показват пръсване на гума, след което лидерът е изгубил ръководство и бусът се е блъснал няколко пъти в мантинелата.

Миналия петък край софийското село Локорско 18 мигранти, задушени в зарязан камион. Други 34-ма души бяха открити в тежко положение. Всички пасажери в камиона са били мъже на възраст сред 13 и 35 години, като множеството са от Афганистан.

арестувани по случая. Съдът в ареста. Те са упрекнати за образуване на канал за трафик на противозаконни мигранти. Друг от обвинените е задържан в Гърция и се чака решение дали да бъде екстрадиран.

През 2015 година при бяха открити телата на 71 мигранти. Тогава четирима трафиканти на хора бяха наказани на пожизнен затвор, измежду които афганистанец - водач на групата, и трима българи съучастници.

Миналата неделя за още един микробус с 43-ма мигранти, арестуван край Ихтиман.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР