Бурята Даниел“ причини нови наводнения в Централна Гърция. Най-тежка в

...
Бурята Даниел“ причини нови наводнения в Централна Гърция. Най-тежка в
Коментари Харесай

В капана на бурята „Даниел“: Разказ на блокирани българи в Гърция

Бурята „ Даниел “ аргументи нови наводнения в Централна Гърция. Най-тежка сега е обстановката в град Кардица, който е под вода.

Още се търсят трима души

Властите оповестяват, че най-малко 6 души се търсят. Дъждовете предизвикаха безпорядък и в столицата Атина.

По информация на българското Генерално консулство в Солун няма данни за потърпевши или починали български жители при наводненията. Ситуацията във Волос и област Тесалия остава бедствена. 

В Генералното консулство са постъпили голям брой сигнали от български жители, намиращи се в района на Северна Гърция, като дипломатическото ни посланичество е в непрекъсната връзка с всички тях. Обстановката продължава да е извънредно променлива и всички български жители са посъветвани да следват инструкциите на гръцките управляващи и да поддържат непрекъснат контакт с ГК-Солун, където е обезпечено непрекъснато дежурство за оказване на подпомагане.

Централни булеварди в Атина се трансфораха в реки. В Кардица хората са във воден капан и тече избавителна интервенция.

Зрители на bTV алармират за наши сънародници, които са на 60 километра от град Волос. Те не могат да се приберат, тъй като пътищата в региона към момента са блокирани.  Сред тях са семейство Кюркчиеви.

Фериботите не могат да се движат поради ураганния вятър

„ Бедстваме сега. Нямаме ток и вода. Общо взето е тежка ситуацията. Ходим с колела, тъй като пътят е откъснат, няма път до нас. И до прилежащото селце, вървим да взимаме хранителни запаси. Там има магазин, който разпределя храната за всички, на части, тъй като няма достъп до огромния град. За момента нямаме информация от българското посолство. Казаха да изчакаме “, показа Николай Кюркчиев.

Към момента формалната информация е за три жертви на водните бедствия в южната ни съседка.

При нужда от подпомагане, българските жители, намиращи се на територията на Гърция, могат да се обръщат за подпомагане към дипломатическите представителства в Солун на следните телефони:

Телефон:

 

+30 2310 829 210

 

+30 2310 869 510

 

Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520

 

Факс: +30 2310 854 004

 

E-Mail: [email protected]

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР