Бурният вятър от последните дни няма повече да ни притеснява.

...
Бурният вятър от последните дни няма повече да ни притеснява.
Коментари Харесай

До дни температурите падат рязко

Бурният вятър от последните дни няма повече да ни тормози. През идващите дни той ще продължи да отслабва. Тази заран по долното поречие на Струма и в Странджа към Малко Търново към този момент се появиха утринни мъгли, само че те бързо ще се разсеят.

" През почивните дни температурите ще се покачат сензитивно, в неделя в североизточните региони и Северозапада ще доближат 30-31 градуса. От неделя следобяд и през нощта стартира захлаждане, при започване на седмицата с 10 градуса ще се намалят температурите. Средните ще бъдат 11-16 градуса, в София - 11. Валежи ще има повече в северните и североизточни региони, по планините ще превали и влажен сняг ", предвижда синоптикът Петър Янков в студиото на  " България заран ".

Сутрин температурите ще бъдат 6-11 градуса, в Добруджа 3-4 градуса.

Топло ще бъде през уикенда и по планините. В планинските ни курорти се чакат 17-18 градуса. Синоптикът предлага връхната дреха да бъде постоянно на разположение. След това захлаждане ще има краткотрайно бързо покачване на температурите, а след него се задава ново сензитивно захлаждане.

" Ще забележим по какъв начин зимата дава поръчка, оптималните температури 7-11 градуса, валежи от сняг ще има над 1500 метра, по високите полета в Западна България. В края на идната седмица може да има по-забелязваща се снежна завивка по високите елементи ", добави синоптикът. 

Пред Bulgaria ON AIR той акцентира, че в дълготраен проект ново стопляне се чака след 20 октомври. А към този момент има и прогнози за идната зима.

" Активизирането на " Ел Ниньо " предвещава по-люта зима и повече сняг с по-ниски температури. Засега декември се чака да бъде валежен за Балканите,  а януари - по-топъл ", съобщи Янков.

Топло през уикенда ще бъде и в Гърция. Там температурата на въздуха ще бъде 26-30 градуса, на морската вода - 23-24. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР