Бури с проливни дъждове и силни ветрове у нас. Край

...
Бури с проливни дъждове и силни ветрове у нас. Край
Коментари Харесай

Бурите с проливни дъждове и силни ветрове в страната взеха жертва

Бури с проливни дъждове и мощни ветрове у нас. Край Долни Богров почина мъж. Проблеми и с електричеството - от ЧЕЗ оповестиха за 7 счупени стълба, изгорели трансформари в трафопостове и голям брой скъсани проводници от паднали дървета в областите София, Кюстендил и Перник. Повечето повреди са отстранени.

Студеният фронт нахлу през вчерашния ден от Запад. Снощи най-вече дъжд се е изсипал в Пловдив - за към половин час са паднали 20 литра на кв.метър. В Джебел - 19 литра на кв.метър.

Истинските проблеми обаче пристигнаха от мощния вятър. Средната му скорост за страната е била към 20 метра в секунда. В Пазарджик обаче е достигнала съвсем 30. Край Долни Богров мощният вятър повали дърво върху палатка и умъртви мъж на място. Жена е с заплаха за живота. Марио Гаврилов беше на мястото.


Тежката стихия в региона на София през вчерашния ден вечерта докара до съдбовен край. Мъж беше погубен, а жена е открита в тежко положение, откакто са затиснати от паднало дърво. Двамата са били на палатка на брега на езеро до село Долни Богров.

От мощния вятър огромно дърво се е стоварило върху разпъната палатка, в която нощували мъж и жена. Малко преди 23 часа нощес в Бърза помощ е получен сигнал за потърпевши хора в региона на Долни Богров. Две коли за спешна помощ са тръгвали неотложно и за двайсетина минути стигат до мястото на произшествието. За единия потърпевш обаче към този момент било късно.

Катя Сунгарска - представител на Център за незабавна здравна помощ - София: Установили сме 55 годишен мъж, който за жалост е умрял на място, и жена на 50 години с голям брой пострадвания в тежко положение сме я откарали в " Света Анна ".
Специалисти поучават преди да излизаме навън да преценяме рисковете. Най-лесното е да се срещнем с прогнозата за времето и да си останем в къщи, в случай че метеоролозите предвещават катаклизми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР