Бури, порои, гръмотевици сполетяха Южна България снощи. Големи щети има

...
Бури, порои, гръмотевици сполетяха Южна България снощи. Големи щети има
Коментари Харесай

Мощни гръмотевични порои поразиха Южна България

Бури, порои, гръмотевици сполетяха Южна България нощес. Големи вреди има в Стара Загора, Карлово, Хасково, Димитровград. За потърпевши хора все още не се оповестява. Става дума за мощен буреносен фронт, минал за няколко часа.

Голяма част от Стара Загора и близките села останаха без ток. Улици се трансфораха в реки, дървета паднаха върху коли. Магазини и приземни етажи бяха наводнени. Очаква се през днешния ден да стане ясно какви вреди са вредите, заяви БНР.

За Карлово това е втората стихия в границите на два дни. Каквото бе разчистено - пострада още веднъж. Отводнителният канал в дерето " Меден дол " излезе от коритото си и отново наводни Гимназията по железопътен превоз. " Много мощен дъжд с гръмотевици. Молим страната да помогне, тъй като освен учебното заведение е потърпевшо. Страдат и всички хора, които живеят в региона ", сподели пред Българска национална телевизия Стефан Филчев, шеф на гимназията. На място в града оказват помощ и военните.

В обществените мрежи се появиха зрелищни клипове от бедствието (първите фрагменти са от Стара Загора, вторите от Пловдив):

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР