Бургазлийката Теа Георгиева можеше да е следващата жертва на арестувания

...
Бургазлийката Теа Георгиева можеше да е следващата жертва на арестувания
Коментари Харесай

Звярът от Кипър имал среща с българска моделка в деня на ареста си

Бургазлийката Теа Георгиева можеше да е идната жертва на задържания за серийните убийства на дами Никос Метаксас от Кипър. 35-годишният боен е в ареста, откакто признава, че е очистил 5 дами и 2 деца. Вече седмица водолази търсят телата на убитите, като досега са извадили три куфара с остатъци.

Ден преди ареста Никос Метаксас написа за последно на българския фотомодел Теа Георгиева. Уговарят се да се срещнат на идващия ден в 19 часа. Никос, който е снимал видеоклип с моделката, й предлага да й отдаде чартърен помещение над неговото жилище. Разбират се да се видят, с цел да й покаже квартирата. Теа стартира да звъни на мобилния му телефон в уречения ден и час, само че не получава отговор. По това време ченгетата към този момент са оковали мъжа, разследван за серийните убийства на минимум 7 дами и деца.

Теа Георгиева даже не допуска, че зад обектива, с който флиртува, стои сериен палач. Никос Метаксас е преклонен и спокоен и твърди, че не обича свадите. Теа е от Бургас и към този момент 3 години сполучливо театралничи и дефилира за фешън колоси в Кипър. Когато я търсят от полицията за разпит, Теа стартира да осъзнава, че може би се е разминала на косъм със гибелта. Още е в потрес и не желае да приказва за случая, показа самата тя пред "България Днес ". Научава за случилото се от постове на нейни другари във Facebook, които пускат разнообразни видеоклипове с присъединяване на Никос.

Предпочитам друг метод за персонална реклама. Каквато беше и задачата ми, когато в началото приказвах с Нико, да създадем мое рекламно видео, което и направихме ", искрено споделя за срещата си с задържания боен пред вестника моделката. Когато се среща с Никос преди месец, той се показва за професионален фотограф на свободна процедура. Снимат видеото в спалнята на дома му и в покрайнините на Лимасол. Теа е втрещена, когато схваща, че през последния месец комуникира с така наречен Звяр от Кипър. Кръвта й се смразява, щом научава, че в леглото, на което е театралничила, е убита една от жертвите на Никос - домашната прислужничка Ариан Панас Розано от Филипините.

Случаят с кипърския сериен убиец разбуни духовете и в България, откакто стана ясно, че Никос е на половина българин. Твърди се, че майка му е от Стара Загора, а татко му - от Кипър.

Според проверяващите Никос е опитвал да прикотка и българката Теа и тя е евентуална негова жертва. Налице са диалози, с които се е стремял да завоюва доверието й и вероятно да се срещне с нея още веднъж, безапелационни са профайлърите. Разказвал й е за персоналния си живот и е подчертавал, че с всичките си любовници първо се сприятелявал, а чак по-късно се стигало до интимности.

"Ако забелязвате, Теа Георгиева има екзотично лъчение с азиатски лъх. Това я причислява към вида дами, към които Метаксас е имал уязвимост. Серийните убийци са склонни да избират жертви с сходни характерности. До момента знаем, че общото сред убитите дами е, че са чужденки от Индия, Непал, Филипините и Румъния - всички те са с екзотични лъчение. Три от тях са майки, с които Никос се е срещнал в уебсайт за споразумяване на срещи ", обобщават кипърските психолози от института.

Така Теа се оказва на косъм от необратимото. Според нейния роман с Нико се срещат в обществените мрежи.

"Никос е обичал да играе с жертвите си. Много от девойките, които е умъртвил, са имали сантиментални контакти по негови думи и съгласно свидетелските показания на близки до жертвите му. Видеото с Теа Георгиева е качено седмица откакто е снимано в края на март. Той е знаел, че в близко бъдеще Теа ще одобри и второ посещаване. Никос даже й е предложил да наеме къща наоколо до неговата ", разкриват още проверяващите.

Не приличаше на сериен палач ", наивно и към момента стреснато разяснява Теа Георгиева.

Властите в Кипър не престават търсенето на 4 от 7-те жертви, за които самият Никос признава в 10 страници пояснения. Той се среща с чужденките в уеб страницата Badoo, където употребява псевдонима Орест. Името не е определено инцидентно, а идва от гръцката митология. Орест убива майка си Клитемнестра, която изневерява на татко му - владетеля Агамемнон, след което, подтиквана от любовника си, очиства царя. Според психолозите експанзията на Никос е предизвикана от дами с фриволно държание. Това сочат и контактите му в уеб страницата за срещи, измежду които доминира броят на имигрантки и самотни майки.

Никос предлага план за видеоклип на Теа, който тя утвърждава. Първо се срещат покрай нейния дом, с цел да обсъдят елементи. След това от постовете му във Facebook Теа схваща, че Никос е разведен. По време на фотосите с Теа Никос й споделя, че след развода с някогашната си брачна половинка остават другари. Изказва суперлативи за жена си, след което споделя, че имал много любовни случки, само че постоянно оставал в положителни връзки с някогашните си.

"По този метод се е опитвал да откри непрекъснат контакт с момичето, може би с користна цел ", считат проверяващите. Те са разпитали към този момент моделката, като стигат до нея, откакто откриват номера й в мобилния телефон на Метаксас.

Теа Георгиева признава, че безусловно се вкочанява, когато научава, че е лежала в леглото, в което е убита жена. "Изглежда като човек, който няма нищо общо с визията за сериен палач. Тих, спокоен, балансиран ", разказва "Звяра " нашенката, която би трябвало да пали свещи и благодари на Бога за шанса и живота си. В последните три години, когато серийният палач твърди, че е ловувал, са изчезнали 22 девойки. Следите на 5 от тях се губят в региона, където живее Никос. Една от изчезналите е българката на 16 години Яница Динева, която е в неопределеност от 19 юни 2018 година досега.

Според психолозите Никос е проявявал расистки черти. Така те аргументират подбора на чужденки от небогати страни като Филипините, Индия, Непал и Румъния. Той е бил подтиснат още в юношество, когато майка му изоставя татко му, а разводът е тежък и абсурден.

След като дамата на Никос, от която има две деца, го напуща, се отключва нападателно положение, сходно на неуравновесеност. Превъртелият боен взема решение да отмъщава на други сходни дами.

Първо е намерено тялото на Мери Роуз от Филипините, изчезнала при започване на май предходната година. Никос признава, че убива и дъщеричката й Сиера на 6 година, чието трупче се търси пети ден в шахтата. Открито е тялото и на Ариан Розано от Филипините, която работи като прислужница в дома на някогашен полицейски началник и с която Никос е правил секс.

Все още се дирят телата на Ливия Бунея - майка на 36 година от Румъния, за чието ликвидиране признава "Звяра " от Кипър. Заедно с нея той затрива и щерка й Елена на 8 години.

В третия куфар с тяло се намира още една жена, за която Никос твърди, че е или от Индия, или от Непал. Разследващите допускат, че това е момиче на име Ката Аноу, което не е било оповестено за търсене.

Тялото на друга жертва - Марикар от Филипините, също не е намерено. Разпитани са нейна другарка, която Никос се опитвал да измами да се срещне с него под претекст, че ще й каже къде е изчезналата Марикар.

Ако бъде приет за отговорен, Никос Метаксас ще се запише в историята като първи сериен палач на Кипър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР