Бургазлийка, живееща в ромското гето Кумлука, се опита току-що да

...
Бургазлийка, живееща в ромското гето Кумлука, се опита току-що да
Коментари Харесай

Циганка направи голям сеир в избирателна секция

Бургазлийка, живееща в ромското гето Кумлука, се опита преди малко да гласоподава и със своята персонална карта, и с тази на брачна половинка й в изборна секция №82 в ОУ „ Христо Ботев”, оповестява Флагман.БГ. Анжа Асенова е била засечена на входа на изборната секция. Докарали я с лек автомобил, а в ръцете си тя държала двете персонални карти – нейната и на брачна половинка й Байрям Асенов.
Тя твърди, че мъжът й имал инсулт, а пред секционната изборна комисия споделила, че той е на легло поради „ два инфаркта”. Бил съвсем кьорав, нищо не виждал и не можел да се изправи от леглото.
Членовете на СИК 82 не съумяха да вземат изрично решение дали да позволен ромската баба да гласоподава за двама души. Препратиха я към ръководителя на комисията – солидна дама, която добре познава изборното законодателство и от въздуха отряза мераците на Анжа.
„ Как по този начин няма да ме оставите да гласоподавам?! Два пъти до момента съм гласувала от негово име! Ще ме ядосате!”, гневи се циганката.
Застъпник се опита да убеди комисията да я допусне да упражни двоен избор и подсигурява, че познавал мъжа й, който бил „ доста зле”. Но ръководителят, напълно разумно, отхвърлил настояването.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР