Бургазлията Николай Вълчев, който бе двойник на великия Георги Парцалев,

...
Бургазлията Николай Вълчев, който бе двойник на великия Георги Парцалев,
Коментари Харесай

Черна вест потресе Бургас: Внезапно почина двойникът на Парцалев

Бургазлията Николай Вълчев, който бе двойник на великия Георги Парцалев, е умрял ненадейно, осведоми "Флагман ".

60-годишният Вълчев е умрял в дома си през вчерашния ден от солиден инфаркт. От години той имаше проблеми с разширени вени на краката, допуска се, че е имал откъснат тромб, който е запушил коронарните съдове, разясниха поданици на кв. Крайморие.

Днес, най-близките му го изпратиха до Вечния му дом. Погребалната върволица мина през квартала, а опечалените съблюдаваха нужната отдалеченост – движиха се на двойки и имаха по 2-3 метра разстояние.

От дълги години Николай бе същинска звезда в курортния кв. Крайморие, където работеше като сервитьор в едно от заведенията на основната улица. Туристите бяха удивени от приликата му с именития български артист, назоваха го „ Чичо Манчо “ (образът на Парцалев в един от популярните му филми – „ С деца на море “)

А за бургазлии той си беше просто Джона или чичо Ники – най-големият наивник на света, разпален риболовец, шегобиец, бохемът на кв.Крайморие. Николай Вълчев трябваше неотдавна да се пенсионира, чакаше и немска пенсия, където бе работил много време.

Споделяше, че ще се отдаде на заниманието си – ще си вземе лодка и ще лови риба по през целия ден, а отвреме в точния момент ще се връща в някое заведение и единствено за развлечение ще разнася таблата. Уви, ориста лиши неговата фантазия!

Малцина знаят, че в действителност Николай беше родственик на Георги Парцалев. Родата им е от град Левски, с огромния артист са трети братовчед.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР