БургасНа 1 декември ще се проведе традиционната АНТИСПИН кампания в

...
БургасНа 1 декември ще се проведе традиционната АНТИСПИН кампания в
Коментари Харесай

БМЧК отбелязва Световния ден за борба със СПИН с редица инициативи

Бургас

На 1 декември ще се организира обичайна АНТИСПИН акция в учебните заведения в Бургас, Айтос, Сунгурларе, Несебър. Доброволците на БМЧК ще раздават на своите съученици и учители червени лентички. На тази дата в 19:15 часа доброволците на БМЧК ще се съберат на пл. " Тройката " и ще се придвижат със запалени свещи до Община Бургас, където дружно ще създадат огнена панделка – знак на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.

Ямбол

Кампания ще се организира на 01.12.2022 година в 13,30 часа в центъра на града, до Градска библиотека " Г.С. Раковски "   да започва акция с присъединяване на доброволци на БМЧК, която ще бъде показана пред медии. Ще бъдат популяризирани осведомителни материали за ХИВ/СПИН, проява за вярно слагане на презерватив, разпределяне на червени лентички, като знак на съпричастност към живеещите с ХИВ. 

От 14,30 часа е планувана осведомителна акция в двора на МБАЛ " Св. Пантелеймон " - Ямбол с консуматори на Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве.

Лекции, осведомителни табла по тематиката, действия със спортен темперамент (въпроси и отговори) ще има също и в общинските клубове на БМЧК в Болярово, Елхово, Стралджа и Тунджа.

 

София

В подлеза на Софийски университет от 13:00 до 17:00 часа на 1 декември 2022 година ще бъдат ситуирани четири пункта, на които жителите на столицата ще бъдат предизвикани да се включат в игра по най-бързо слагане на презерватив, " Куб на шанса “ с разнообразни провокации по тематиката, " Линия на риска “, " Послания за стигмата “. Ще бъдат популяризирани осведомителни материали и лентички, направени от доброволците.

В 17:30 на стълбите на Софийски университет доброволците ще бъдат подредени със свещи в ръце и ще образуват алената лента-символ на деня.

Традиционно младежите насочат послания и провеждат редица интензивности за предварителна защита на разпространяването на болестта и превъзмогване на стигмата, съществуваща измежду обществото към хората носещи вируса. Събитията ще се случват и в онлайн среда с отправяне на послания качване на сторита в инстаграм страницата на БМЧК- София. Доброволците от БМЧК-София създадоха шаблони, плакати, брошури, лентички, послания, които ще разпространят в учебните заведения. Бяха създадени рамки за страниците на организацията в обществените мрежи, които ще се употребяват през целия ден.

На клубно равнище, с разпространение на брошури, изнасяне на презентации, куизове с послания, разпространение на плакати, денят ще се означи в редица образователни заведения на територията на всичките 6 териториални центъра на Столичната организация на БЧК.

Пловдив

Доброволците на БМЧК-Пловдив ще проведат презентации в учебните заведения в Пловдив и Пловдивска област, а също по този начин ще се включат в поддръжка на самодейностите на Регионалната здравна ревизия (РЗИ), включително тестване и консултиране за ХИВ/СПИН.

Русе

Доброволците на БМЧК, дружно с екип на РЗИ (КАБКИС) - Русе ще осъществят акция в МОЛ Русе от 16 до 18 часа. Ще се вършат бързи проби, като младежите ще приканват жителите и ще ги осведомят за инфекцията.

Видин

Експерт от РЗИ - Видин ще направи лекция пред доброволци на БМЧК за предварителна защита на полово излъчени болести и ще има проява със симулационни очила за корист с наркотични субстанции и алкохол. Ще се осъществя и акция в града с раздаване на брошури, свързани с ХИВ/СПИН.

Велико Търново

Община Велико Търново, РЗИ - В. Търново, БМЧК и Център за междуетнически разговор и приемливост " Амалипе " провеждат акция за отбелязване на 1-ви декември, която е ориентирана към възпитаници, студенти и жители. Доброволците на младежката организация минаха открит урок, изнесен от специалист от РЗИ, за запознаване с методите на предаване на инфекцията, предварителната защита и стандартите на хората, свързани със болестта.

На 1 декември доброволците от своя страна ще влизат в часа на класа в три учебни заведения на града и ще осведомят съучениците си за методите за предотвратяване от СПИН и ще раздават осведомителни материали, свързани с тематиката.

Хасково

Всички 7 клуба на БМЧК в област Хасково ще отбележат този ден с осведомителна акция по тематиката с разнородни действия в учебните заведения си.

Кюстендил

Доброволците на БМЧК ще отбележат този ден в 3 учебни заведения на територията на града – ЕГ " Д-р П. Берон ", ПМГ " Проф. Е. Иванов " и ПГИМ " Й. Захариев ", като ще проведат образования по тематиката в по 3 паравелки във всяко учебно заведение. Презентацията включва къса, само че потребна информация по тематиката, както и спортна игра сред тимове с въпроси с друга степен на компликация. Ще бъдат снимани и клипчета с играта " Мит или действителност ", която доброволците ще играят без авансово предизвестие, за снимане на достоверните им реакция. Клипчетата ще бъдат оповестени в Инстаграм профила на БМЧК – Кюстендил.

Перник

Доброволците на БМЧК-Перник ще отбележат Световния ден за битка със СПИН като в три от гимназиите в Перник (ПМГ " Хр. Смирненски ", ГПЧЕ " С. Радев " и СУРИЧЕ " Д-р П. Берон " ) ще влизат в 9, 10 и 11 -те класове с направена презетация на тематика ХИВ/СПИН и КАХУТ с въпроси по тематиката.  Ще раздават червени лентички в символ на съпричасност, а също и ще разпространят осведомителни материали, взаимно с РЗИ-Перник, и ще насочват жителите към кабинета за гратис консултиране и проучване за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис в интервала 01-09.12.2022г.

Търговище

На 1 декември доброволците ще раздават осведомителни материали и презервативи и ще създадат презентации в 5 учебни заведения в градовете Търговище, Попово и Антоново.

На 3 декември ще се провде образование по предварителна защита на ХИВ/СПИН и рисково държание за доброволци на БМЧК.

Стара Загора

По повод Световния ден за битка със СПИН, доброволците от БМЧК Стара Загора ще си партнират с РЗИ Стара Загора. На 01.12. от 12:00 до 14:00 ч., пред Община Стара Загора ще бъде ситуиран мобилен екип за консултиране и проучване за ХИВ (КАБКИС). Червенокръстците ще популяризират осведомителни материали и ще приканват минувачите да се изследват анонимно.

Доброволците от БМЧК - Раднево ще си партнират с Община Раднево. Ще раздават осведомителни материали и презервативи в училище  и на площада пред Община Раднево. 

Кърджали

Информационни акции с презентации и разпределяне на осведомителни материали за предварителна защита на ХИВ/СПИН ще проведат доброволците на БМЧК в града и района. Младежите от ЕГ " Хр. Ботев " ще привлекат вниманието по тематиката на жителите на Кърджали на основни места в града с разпределяне на осведомителни материали. В СУ " Й. Йовков " - Кърджали ще има открит урок по тематиката и тематимна галерия. В СУ " В. Левски " - Ардино ще се раздават червени лентички на възпитаници и учители и ще има осведомително табло с обръщение. В Духовното учебно заведение в Момчилград ще има презентация по тематиката пред учениците и ще се раздават брошури. Открити уроци и презентации по тематиката с разпределяне на брошури ще има още и в ТХВП " Св. Св. Кирил и Методий " - Момчилград, ПГ " Р. Пеева " -Джебел, СУ " Хр. Смирненски " - с. Черноочене, СУ " Н. Й. Вапцаров " - с. Бенковски и СУ " В. Левски " - Крумовград.

 

Разград

Доброволците от клубовете на БМЧК - Разград, Лозница, Завет и Цар Калоян ще проведат осведомителни акции: Ще създадат червени лентички в символ на съпричастност и ще дават осведомителни дипляни на съученици. В гимназиите на гр.Кубрат, Исперих и Самуил ще бъдат извършени презентации от доброволците на БМЧК. На Facebook страниците на БЧК и БМЧК – Разград ще бъде отразена статистика за заболеваемостта по години.

Пазарджик

На 01.12.22 г.  доброволците на БМЧК - Пазарджик ще проведат акция в центъра, където ще има особено сложена панделка от балони. Акцията ще се организира взаимно с РЗИ  и  ОСНВ в гр. Пазарджик. Младежите ще слагат на преминаващите хора червени лентички, ще раздават презервативи и осведомителни материали.

Доброволците от клуба в гр. Белово ще раздават в учебно заведение особено направени картички и също ще слагат лентички.

Варна

БМЧК - Варна ще провежда за 1-ви декември АНТИСПИН акция. Доброволците са подготвили осведомителни материали, Love box, стикери и презервативи с послания, които ще се раздават на посетителите на ДЕЛТА ПЛАНЕТ МОЛ след 16:30 часа.

Добрич

На 1-ви декември обичайно доброволците на БМЧК-клубовете в град Добрич ще раздават червени панделки – знак на съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН, презервативи и осведомителни материали в централната част на града.

Младите доброволци ще продължат акцията измежду учениците от гимназиален стадий. За да бъдат задоволително осведомени за заболяването, метода на предаване и предварителна защита, доброволците са подготвили презентация на тематика ХИВ/СПИН, посредством която младежите ще получат достоверна и потребна и информация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР