Бургаският апелативен съд измени присъдата и наложи по-ниско наказание на

...
Бургаският апелативен съд измени присъдата и наложи по-ниско наказание на
Коментари Харесай

Намалиха почти наполовина присъдата на Кирил Принца, застрелял готвача си

Бургаският апелативен съд промени присъдата и наложи по-ниско наказване на Кирил Христов-Кирил Принца, който на 17 април, 2016 година простреля готвача на заведението си Никола Колев.

Въззивният състав е преквалифицирал действието от съзнателно ликвидиране в такова, осъществено по несъобразителност и е редуцирал 7-годишната присъда на 4 година отнемане от независимост.

Съдът е изменил режима на изтърпяване на наказването за закононарушението срещу реда и публичното успокоение по член 325 от Наказателен кодекс от непоколебим в общ и е изменил избраното общо наказване. В останалата част присъдата е доказана.

Кирил Христов би трябвало да заплати на брачната половинка на жертвата 140 000 лева като обезщетение за претърпени неимуществени вреди и по 130 000 лева за двамата сина на готвача.

Христов бе е приет за отговорен в това, че на 17.04.2016 година, към 21,50 часа в лек автомобил, паркиран до ресторант " Принц Кирил " в Несебър, е прострелял Никола Колев с револвер " Зиг Зауер ", с което е предизвикал гибелта му.

Подсъдимият е приет за отговорен и в това, че малко по-рано на същата дата, в градината пред ресторанта, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието по своето наличие се отличава с изключителна смелост - използвал огнестрелно оръжие и стрелял четири пъти към саксия с палма в наличието на готвача Никола и предприемача Пламен Копчев.

Решението на Апелативен съд –Бургас предстои на обжалване и митинг в 14-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР