Бургаски общински съветници настояват за глоби за тротинетките в пешеходните

...
Бургаски общински съветници настояват за глоби за тротинетките в пешеходните
Коментари Харесай

Бургаски общински съветници настояват за глоби за тротинетките в пешеходните зони

Бургаски общински съветници упорстват за санкции за тротинетките в пешеходните зони. Става дума за парично наказване в размер на 50 лв.. 

Съветниците са входирали искане за смяна на наредбата на публичния ред, с която да се регламентират разпоредбите за придвижване на тези транспортни средства. Общинска полиция ще реализира надзор. Предложението ще бъде гледано на 29 ноември.

Според вносителя Георги Дракалиев е доста хубаво, че от ден на ден употребяват екологичен превоз какъвто са тротинетките. " Въпреки това те се ръководят в нарушаване на закона. Използват се в пешеходни зони. Това е причина за съществени произшествия ", изясни той, съобщи Нова нюз.

Елена Димитрова е фен на тротинетките и счита, че преди да се постановат санкции първо би трябвало да се намерения за опция. " В половината от дистанцията, което пропътувам има велоалеи, само че в частта от Свободния университет до гарата друга опция няма. Единственият маршрут е основната улица. Велоалеите в Бургас не са задоволителни. Единият вид е да излезем на улицата, където можем да се движим или в бус лентата, или сред колите ", съобщи тя. 

От своя страна Евгени Апостолов от Велосипедна асоциация споделя, че в международен проект дълготрайното решение е споделеното пространство. " В Бургас сме на крачка да се ограничи велосипедния трафик от пешеходната зона. Като цяло обаче в Европа наклонността е към понижаване на автомобилния трафик и основаване на споделено пространство ", разкри той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР