Бургаската РДНСК е издала констативен акт, с който се обявява

...
Бургаската РДНСК е издала констативен акт, с който се обявява
Коментари Харесай

Удължаването на кея пред Летния сарай на Доган е обявено за незаконно

Бургаската РДНСК е издала констативен акт, с който се афишира за нелегално удължаването на кея при така наречен летен сарай на Ахмед Доган в Росенец.

Това оповестява BIRD, които разгласяват документите на инспекторите и поздравяват министъра на районното развиване (в оставка) Гроздан Караджов за това, че е извършил уговорката за инспекция на противозаконното строителство на брега.

" Няма недосегаеми! Стига да искаш да си свършиш съзнателно работата! Забавихме се малко, тъй като се наложи да наемем инженери водолази, които да извършат замерванията под вода! А и водата да се постопли. ", разяснява Караджов в своя профил във Фейсбук.

Разследванията към строителството в комплекса в Росенец започнаха още преди две години, когато Христо Иванов и представители на Демократична България направиха опит да стъпят на обществения плаж край парцела, употребен от Доган - и бяха избутани от чиновници на НСО.

Това стана мотив за всеобщи митинги, които прераснаха и в претенции за оставка на кабинета " Борисов " и на основния прокурор Иван Гешев.

Разследване на " Бивол " от юни 2020 година демонстрира, че пристанището край имението на Доган се е нараснало няколко пъти за последните пет години, а формалните притежатели на парцела са представяли удължаването на кея като част от остарялата инфраструктура.

Журналистите показват, че следва " правосъдна сага, която ще се точи с години, само че противозаконният пристан ще бъде опустошен ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР