Бургас. В града ще се проведе турнир по стрийт фитнес.

...
Бургас. В града ще се проведе турнир по стрийт фитнес.
Коментари Харесай

Бургас: В града ще се проведе турнир по стрийт фитнес

Бургас. В града ще се организира шампионат по стрийт фитнес. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Инициативата ще се организира през днешния ден в двора на ОУ " Любен Каравелов " от 11.00 часа. Записването стартира от 10.00 часа в двора на учебното заведение.
Стрийт фитнес или махленски фитнес (от англ. Street Workout и Street Fitness) е спорт, включващ силови и гимнастически извършения на улична площадка. Основните уреди са лост, успоредка и земя, само че могат да се правят извършения и на халки, т. нар " маймунски лост " (от англ. Monkey bar), ръкохватки и други
Това е относително нов спорт, който поражда 2008 година в Съединени американски щати, а в България придобива известност през 2012 година
Ангел Доганов и Стефан Скробански са две млади бургаски момчета, които се занимават с street workout и чиято фантазия и цел е популяризирането на спорта, както и шерване на добития опит с други младежи, които се интересуват от него. Ангел Доганов е на 21 години и има 5 години опит в спорта Street Workout. Той има оценки за първи места на няколко шампионата, както и 3 месеца опит, като професионален цирков акробат. Стефан Скробански е на 20 години и има 6 години опит в спорта. Също по този начин е бил и сътрудник на Ангел в цирковата акробатика. Има упоритости да стане треньор по спортна гимнастика.
Двете момчета имат една фантазия - осъществяване на шампионат по Street Workout в Бургас. С един любителски клип и доста споделяния в обществената мрежа, тяхната фантазия става действителност.
Благодарение на тяхното твърдоглавие и непреклонност, шампионатът към този момент е реалност и е ще се организира през днешния ден в двора на ОУ " Любен Каравелов ". Турнирът ще се организира с поддръжката на самодейността " Бургас харесва младите ".
Категориите са: момчета до 17 години и мъже над 17 години. Всеки участник ще има разполагаем 3 минути за първия сет. За втория съдбоносен сет ще се класират най-хубавите от първия сет.
Съдиите ще правят оценка в следните категории:
- статика - планчове, везни и други
- динамичност - тя се разделя на подкатегории:
- динамични силови - задни силови, набирания в предна и така нататък
- динамични акробатични - всички извършения, които се извършват единствено с инерцията на тялото (360, shrimp flip и т.н)
- динамични комбинации - тук съдията ще гледа за комбинации от всички категории и подкатегории ( за макс. брой точки би трябвало да се изпълнят най-малко по два детайла от всички категории и подкатегории)
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР