Бургас. В Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ Поморие вчера бе доставено

...
Бургас. В Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ Поморие вчера бе доставено
Коментари Харесай

Бургас: АГ-отделението в Поморие вече разполага с апарат за опазване репродуктивното здраве на жените

Бургас. В Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ Поморие през вчерашния ден бе доставено и инсталирано съвременно видеоендоскопско съоръжение с апарати и принадлежности за диагностична, оперативна и офисна хистероскопия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . Апаратурата има нужните лицензи и дава отговор на всички законови и механически условия. Тя е на стойност 143 520 лева и бе закупена със средства от Община Поморие за потребностите на локалната многопрофилна болница.
„ Щастлив съм, че успяхме да отделим средства за закупуването на това скъпо здравно съоръжение. Така осигурихме още една грижа на високо равнище с диагностични и лечебни функционалности. Вярвам, че тя ще способства освен за репродуктивното здраве, само че и за здравето и спокойствието на дамите във всяка възраст ”, разяснява кметът Иван Алексиев.
Завеждащият АГ-отделението доктор Матей Попов изясни, че апаратът дава опция за пряк оглед на кухината на матката, което от една страна спомага за по-бързо разкриване на патологични процеси (като полипи, тумори, сраствания или други проблеми, зародили след цезарово сечение и премахване на миоми например), а въпреки това спомага за по-лесното разкриване на аргументите за стерилитет, онкологични болести или доброкачествени формирания.
„ Видеоендоскопското съоръжение ни разрешава да погледнем, да открием промените в матката и да сложим точна диагноза на нашите пациентки – нещо, което до в този момент нямаше по какъв начин да бъде осъществявано в нашата болница. С спомагателните плъгини за хистерорезекция може да вършим доста добре прецизирани вътрекухинни интервенции, при които се отстраняват съответни материали единствено от тъкмо несъмнено място, без да се повреждат репродуктивните органи на дамата и при минимални травматични последици ”, изясни още доктор Попов.
Веднага след монтажа и стартирането в употреба, техническите лица срещнаха екипа на АГ-отделението с методите на работа с новия уред.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР