Бургас. Туристически комплекс Остров Света Анастасия“ отбелязва своя празник за

...
Бургас. Туристически комплекс Остров Света Анастасия“ отбелязва своя празник за
Коментари Харесай

Бургас: За четвърта поредна година остров Света Анастасия отбелязва своя празник на 15 август

Бургас. Туристически комплекс „ Остров Света Анастасия “ отбелязва своя празник за четвърта поредна година. Това оповестяват от Община Бургас. Въпреки че светицата-закрилничка се уважава на 22 декември, празникът на единственото обитаемо парченце земя по българското Черноморие се празнува на Успение на Пресвета Богородица – 15 август, когато островът към момента е наличен за гости.
По случай празника, на 15 август ще пътуват 3 кораба, които ще осъществят общо 8 курса за целия ден – в 10:00, 10:30, 11:00, 13:30, 14:00, 17:00, 18:00 и 20:00 часа. Празничният ден ще бъде отразен от Българско национално радио с живи излъчвания от острова от 10:00 до 22:30 часа. Най-малките гости могат да вземат участие в креативна работилница или да се снимат с пиратите капитан Ред и неговия асистент, които организират пиратските игри всяка седмица. От 11:00 часа ще изиграем обичайното островно хоро с отбор „ Странджа “, а след 12:00 часа ще бъде обезпечен следен достъп до Фара, откъдето може да се насладите на неповторима панорама към Бургас и залива. Следобед ще бъде отслужен празничен водосвет, а по-късно ще дадем опция за изява на бургаските писатели в „ Часът на поета “.
От 18:00 часа Ирина Папанчева ще показа новата си книга „ Тя, островът “. Разговорът ще води Гочо Гочев, създател и издател. Романът препраща към испанския остров Фуертевентура, където днешните прекарванията на няколко души се свързват с документалните и измислени истории на действителни персони, обитавали там от най-древни времена до наши дни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР