Бургас. Това е един от малкото случаи, при които се

...
Бургас. Това е един от малкото случаи, при които се
Коментари Харесай

Ст. комисар Калоян Калоянов, ОДМВР – Бургас, по повод разкритите телефонни измами: Това е един от малкото случаи, при които се установяват както извършителите, така и „мулетата“

Бургас. Това е един от дребното случаи, при които се откриват както причинителите на телефонната машинация, по този начин и „ мулетата “, които придвижват парите от жертвата до причинителите. Това сподели шефът на ОДМВР – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов по време на брифинг във връзка разкрити телефонни измами с потърпевши две възрастни жители, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му, с изключение на Главната дирекция „ Национална полиция “ и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) – Бургас, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Русе също е взела участие в профилираната полицейска интервенция. „ Схемата, по която е осъществена измамата, е класическа – помощ на полицията за попречване на телефонни измами и залавянето на телефонни измамници. При нея, връзката с жертвите се реализира по домакински телефон, след което измамниците се доставят с мобилен, в случай че жертвите разполагат с подобен. Връзката се реализира непрестанно. Парите се доставят на посочено от лъжец място, откъдето се взимат от мулето. В съответния случай те ги носят на територията на област Шумен. Комуникациите сред измамниците и жертвите, от една страна, и измамниците и мулетата, въпреки това, се водят от разнообразни телефони, с цел да се прекъсне връзката “, означи ст. комисар Калоянов. Той добави, че контактът сред телефонните измамници и мулетата е станал посредством публикация за работа във вестник.
Ст. комисар Калоян Калоянов уточни също, че през предишния месец има 5 случая на предотвратени телефонни измами в региона, с помощта на банкови чиновници. По думите му дирекцията доста интензивно работи по предварителната защита на тези измами, в това число посредством диалози с банковите чиновници. „ Те ни алармират, когато върастен човек тегли огромни суми пари и, отивайки на място, разбираме, че той е евентуална жертва на машинация “, разясни ст. комисар Калоянов.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР