Бургас. Терариумна експозиция отваря врати за посетители в Експозиционен център

...
Бургас. Терариумна експозиция отваря врати за посетители в Експозиционен център
Коментари Харесай

Бургас: Терариумна експозиция отваря врати за посетители в Експозиционен център „Флора“

Бургас. Терариумна експозиция отваря порти за гости в Експозиционен център „ Флора “ в Бургас от през днешния ден до 30 ноември, оповестяват от Община Бургас . За първи път част от изложбата на влечуги ще бъде и курсът „ Забавна херпетология “. В началото на новата образователна година забавният и потребен курс ще бъде ориентиран към деца от предучилищна и учебна възраст, а задачата му е да запознае най-малките с произхода и спецификата на змиите. Малчуганите и родителите им ще бъдат посрещани от експерт биолог, който ще ги вкара в света на малко познатите ни влечуги. С какво се хранят, по какъв начин се движат и къде живеят са единствено част от въпросите, на които ще дава отговор всяка събота от 11.30 до 13.00 часа биологът Марко Иванов.
В не дребна част от обществото ни са надълбоко вкоренени гадност и злост към тези самобитни представители на живата природа. Причините са главно няколко – еволюционни, религиозни, публични и други. Въпреки развитото ни софтуерно общество, влечугите не престават да ни плашат и да всяват ужас при взаимните ни срещи. И всичко поради относително скритият им метод на живот и обстоятелството, че някои от тях могат да ни убият с едно захапване.
Всичко това води до концепцията за основаване на терариумна експозиция, където уредниците ще имат опцията да опишат на хората в детайли за влечугите.
Изложбата се провежда от „ Херпетоложника – ЗмиярникЪ “, а курсът по „ Забавна херпетология “ е дело на „ Херпетоложника – ЗмиярникЪ “, Център за новаторско образование „ Френе “ и „ Щура лаборатория “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР