Бургас. Превенцията на сексуалното насилие е необходима на абсолютно всички

...
Бургас. Превенцията на сексуалното насилие е необходима на абсолютно всички
Коментари Харесай

Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Обединеното кралство в България: Превенцията на сексуалното насилие е необходима на абсолютно всички равнища

Бургас. Превенцията на половото принуждение е нужна на безусловно всички нива. Това сподели пред публицисти Н. Пр. Ема Хопкинс, дипломат на Обединеното кралство в България по време на конференция на тематика „ Развиване на районна тактика за предварителна защита, отбрана, наказателна отговорност и политики в битката със половото принуждение “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Н. Пр. Ема Хопкинс добави, че това е мотивът през днешния ден да бъдат поканени представители на разнообразни браншове, като за първи път присъединяване взимат и представители на университети и учебни заведения.
„ Жертвите на полово принуждение имат потребност от профилирани, ориентирани към тях услуги. Двугодишният ни опит в Бургас, взаимно с Центъра за подкрепяне на жертви на полово принуждение „ Вселена “ сочи, че жертвите на се оправят най-добре, когато получат нужното профилирано подпомагане “, сподели още посланикът. Тя добави, че се вършат старания превантивните дейности в Бургас да се разпространят и в други елементи на България.
„ По този мотив през днешния ден сме поканили посетители от Румъния, с цел да можем да споделим опит, да се научим един от различен и да си помогнем взаимно за създаването на тези профилирани услуги в помощ на жертвите на полово посягане и принуждение “, добави още посланикът.
Мария ГЕОРГИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР